Hanno Pevkur: tagatubade aeg on möödas, Reformierakond peab tunnistama oma vigu

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Minister Hanno Pevkur 064

Hanno Pevkur. Foto: Arvo Tarmula

Reformierakond peab tunnistama, et on teinud vigu, ei tohi peita pead liiva alla ja öelda, et opositsiooni langeti kellegi teise tegevuse tulemusena, ütles partei esimeheks pürgiv Hanno Pevkur intervjuus Eesti Päevalehele.

"Mina saan ja tahan öelda: jah, on tehtud vigu ja edaspidi peab erakonna juhatuse ja piirkondade roll suurenema," rõhutas Pevkur.

"Kui vaadata maailmas laiemat pilti – Brexit, Trump, Itaalias toimuv – siis näeme poliitikas tõsiste muutuste aega ja viidet sellele, et nn tagatoapoliitika aeg on möödas," märkis ta.

Pevkur tõdes, et partei juhatuses pole nii palju arutelu kui peaks ja olulised otsused tehakse väga kitsas ringis. Ta nõustus ka väitega, et uuel aastal ees seisvat erakonnajuhi valimist saab esimest korda pidada üdini demokraatlikuks, sest varem pole kahte kandidaati olnud.

"Juba selleks, et anda uuele juhile legitiimsus, tuleks ta valida erakonna üldkogul, ja see, kes ei osutu valituks, peab aktsepteerima valikut. Teist võimalust ma ei näe, et erakond ei lõhestuks," ütles Pevkur.

Ta ei soovinud anda hinnangut väitele, et nn Reformi tagatuba toob kandideerima ka Urmas Paeti, et Pevkurilt hääli ära võtta. "Urmas on teinud oma kandideerimisotsused ikka ise."

Loe pikemalt Eesti Päevalehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kadri
7 aastat tagasi

Huvitav huvitav, millised need vead küll on? Kogu aeg on Pevkur kõiki RE tegemisi kiitnud ja nüüd siis äkki mingid vead.

Juss
7 aastat tagasi

Miks siis neid sidrunlasi ei uurita
vaid salastatakse nende kuritööd
90aastaks?Vördne kohtlemine köigile.Kas Savisaare tembud ka
salastada vöi köik välja ja uurimisele.Kas meie Pöhikirjas on,
et kuritööd vöib nii pikaks ajaks
salastada?Kus on öiglus ja öigus?

müstika
7 aastat tagasi
Reply to  Juss

Tark tahab õigust, arukus tõde. Jah, kuidas on võimalik, et inimene saab oma meelevalla alla nii palju inimesi, kes teda võimul hoiavad ning toetavad tema tegemistes.

Haeska+mees
7 aastat tagasi
Reply to  müstika

E-hääled veebist

jah
7 aastat tagasi

4 sidruni erakond on tegelikult samas seisus kus Savisaar…

Populaarne Probleem
7 aastat tagasi

Lepa kõrvaldamise tagamaad TTV-st!…………………………………………………………………… Kui kedagi vaja süüdi mõista, on alati põhjus miskis muus ja see põhjus on otse loomulikult “Verised majad” Unikaalne film Eesti omandireformist „Verised majad“ on täispikk dokumentaalfilm Eestis 13. juunil 1991. aastal seadustatud omandireformi kõige traagilisemast osast – tuhandete perekondade väljakihutamisest senisest seaduslikult kasutatud eluruumist. Võitlus oma elupaiga eest viis hauda helilooja Lepo Sumera, aga hävitas ka paljudele teiste elu, kes kaotasid usu õiglusesse. Uus õiglus tõi kaasa uue ebaõigluse, mida tunnistavad filmis paljud teadlased, kunstnikud, sundüürnikud ja isegi omanike liidu esimees akadeemik Anto Raukas.Film heidab pilgu ka Eestist 1939. aastal Hitleri kutsel lahkunud baltisakslastele, kelle… Loe rohkem »

juss
7 aastat tagasi

sama ju savisaarega! miks ta ei või sulitseda ja varastada, kui ta on ju ometigi talina linnapea! onju?

Meie+mees
7 aastat tagasi

Lisaks kadugu erakonnast ja mingu tootvale tööle veel igatsugu vanaema kuldmüntide müüjad, lillad, sulelised, kilekotimehed, ülejooksjad, jutupaunikud, nahahoidjad, toiduahelast tulu noolijad (tulutoovatest riigiettevõtete nõukogu kohtadest loobumisele aeti sõrgu vastu viimse vindini). Peale puhatustulest läbikäimist ja erakonna ridade puhatamist on võimalik uuesti tuhast tõusta, realiseerida seatud eesmärke ning saada demokraatlikuks erakonnaks tegelikult, kus kuulatakse ka erakonna piirkondade häält. Karta on, et erakonna hierarhias kõrge koha teeninud isikud demokraatlikke põhimõtteid ei tunnista ja on oht, et tagatoapoliitika jätkub ja tehtud vigadest ei õpita. Hannaol tuleb kõvasti, väga-väga tugevat tööd teha, et erakonnas muutusi toimuks.

Johannes
7 aastat tagasi

Erakonna broilerid peavad oma vigu tunnistama ja piirkondade haal peab maksma hakkama