Kohus karistas arestikambri töötajat aastase vangistusega

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

kaarel ots

Kaarel Ots Haapsalu kohtumajas. Foto: Arvo Tarmula

Pärnu maakohus mõistis täna aastase vangistuse 77aastase arestikambri töötajale Kaarel Otsale, kes kasutas kahe kinnipeetava peal vägivalda.

Vanglakaristus ei lähe täitmisele kui Ots ei soorita ühe aasta ja kolme kuu pikkuse katseaja jooksul uut kuritegu. Ots tasuma riigituludesse 645 eurot sunniraha.

Kohus leidis, et Ots tekitas füüsilist valu mullu 26. septembril Haapsalu politseijaoskonda toodud naisele, keda Ots sikutas juustest ja lõi teda korduvalt vastu jalgu. Peale selle tekitas Ots valu mullu 11. novembril Haapsalu politseijaoskonda toodud mehele, kelle sõrmed jäid kambriukse luugi vahele.

Kohus viitas vangistusseadusele, mille kohaselt võib ametnik füüsilist jõudu kasutada vaid enese ohutuse tagamiseks. Antud olukordades ei olnud füüsilise jõu kasutamine põhjendatud.

Otsal on võimalik kohtuotsus 15 päeva jooksul edasi kaevata. Otsa advokaat Jaak Siim ütles vahetult pärast kohtulahendi kuulutamist, et suure tõenäosusega kaevatakse otsus edasi.

Ots ütles, et kohtulahend on temale keeleliselt arusaadav kui sisult mitte. Ots on varem korduvalt väitnud, et tema endal süüd ei näe.

 

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Huumor
7 aastat tagasi

Vennad seinaääred käivad koos ujumas. Kooli sein ja kongi sein ning kabel olid armsad neile.

Mailis
7 aastat tagasi

Kas see sama kurg Andres kelle naine hõbedase traktoriga ringi sõidab. Hunnik edevust ja junn sitta ütleks selle loo kohta.

Sikk
7 aastat tagasi

Olen kah luigega kokku puutunud, aga ütleks, et väga konkreetne vend ja ära rääkida ei ole võimalik. Näha et teeb oma tööd hingega. See kas ta auto sumpa söriseb või mitte pole ju küll kellegi asi arutada. Vanade vangidega ujumas? Kui keegi on karistuse ära kandnud, kas nendega ei tohi ujumas käia? Mõni mees on vist luige käest päris mitu trahvi saand.

Mart
7 aastat tagasi

Luik ja kurg. Üks sai mendiks aga teine)))

Kolleegid.

Keio
7 aastat tagasi

Luik peksis alaealisi jalaga näkku. Koolis käis mööda seina ääri…

Nüüd on rohkem aega vanade vangidega ujumas käija???

Sellised teevad politseile häbi. Ots on lihtsalt vanakooli mees.

juss
7 aastat tagasi
Reply to  Keio

Kuidas sa tead, sa pole ju koolis käinud!

..
7 aastat tagasi
Reply to  juss

kus sa käinud oled

..
7 aastat tagasi
Reply to  juss

ment oled v

maamutt
7 aastat tagasi

Minu teada oli seesinane mees Palivere EMT aegadel kohalikuks partorgiks, võin eksida ametinimetusega ,loodan , et mäletan õigesti , sest paarkümmend ja mõned aastad üle on sellest ajast möödunud . Tean teda ka isiklikult . Minu arvates võib ta selliselt küll käituda,nagu kohtuotsuses kirjas on. See on minu isiklik arvamus , et ta on äärmiselt üleolev ja vastikult ebasümpaatne inimene.

....
7 aastat tagasi

On teada,et üks politseinik põhjustas eluaegse invaliidsuse seal arestikambris olnule.Vana lugu,inimest pole enam eluski.Lugu mätsiti kinni.Kas seesama “töötaja” või on neid rohkemgi?Siin pole kahtlustki,ei karistus kord kätte jõuab….Aga ,noh,mis karistus see tingimisi ikka on.

fsaf
7 aastat tagasi

Ometi üks õiglane kohtunik, kes on erapooletu nagu üks kohtunik olema peaks.

Police
7 aastat tagasi

Luik kihutab oma awdiga linnas seal kus ei tohi . Politsei bussi rehvid vilisevad fooride alt minema sõites . Awdi sumpa sõriseb . Paar aastat tagasi sõitis ilma üv ta ja vabal ajal ülbitseb täis peaga aafrika ees suvaliste inimestega . Räpane mäki peaks oleme lõpplukult kõrvaldatud.. on ka teisi siukseid mente

juss
7 aastat tagasi
Reply to  Police

Mingi kits oled?

tauno
7 aastat tagasi
Reply to  juss

Mis sea kits siia puutub. Inimene räägib nagu asi on . Kits võib näpuga inimese poole näidata aga inimene kitse poole ei tohi ? Kui oled POLITSEIST SIIS KÄITU NAGU POLITSEI ! Mitte ärgu ülbitsegu . Üleüldse on enamus äratõusnd ja võim on pähe hakkanud ! Nii et juss poiss . suu kinni munk

tohohhh
7 aastat tagasi

Mul kaks väga mõistlikku juttu olnud Luigega. Konkreetsed laused, kindel seisukoht. Keerasid käki kokku, siis tema asi ei ole seda hinnata, võtab paragrahvi ja … (tahaks kirjutada et väänab ära, aga päris nii ei olnud) kui on põhjust, siis täidab pabereid. Ei ütleks, et niisama põrkab ja ego suurendab. Selles mõistes hea konkreetne pollar. Nende laialivalguva jutuga pollaritega on märksa keerulisem.