Kersti Kaljulaid asub täna Vabariigi Presidendi ametisse

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kersti Kaljulaid (peeter langovits)

Kersti Kaljulaid. Foto: Peeter Langovits

Vabariigi presidendiks valitud Kersti Kaljulaid asub esmaspäeval ametisse, vahetades sellel kohal välja Toomas Hendrik Ilvese.

Ameti üleandmise tseremoonia algab kell 14.15 Kadriorus, kui Kaljulaid koos abikaasaga saabuvad presidendi kantseleisse, kus neid võtavad vastu Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves ja Ieva Ilves.

Kell 14:40 saabuvad presidendid riigikogu hoone esisele platsile, kus Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves tervitab Vahipataljoni aukompaniid ja presidendid suunduvad Toompea lossi.
Kell 15:00 algab riigikogu istung, kus Toomas Hendrik Ilvese peab kõne. Seejärel annab valitud president Kersti Kaljulaid ametivanne, talle pannakse kaela ametikett ning uus Vabariigi President peab oma kõne.
Kell 15:30 teevad presidendid riigikogu Valges saalis sissekande külalisteraamatusse ja fotograafid saavd võimaluse jäädvustada presidendi pidulikul ühispildil.
Kell 15:45 väljuvad presidendipaarid Lossi platsile, toimub aukompanii rivistus ja mängib orkester. Lossi platsil tervitab Vabariigi President Kersti Kaljulaid aukompaniid.

Õhtul kell 17:00 on Kadrioru kunstimuuseumis Vabariigi Presidendi Kersti Kaljulaidi ja president Toomas Hendrik Ilvese vastuvõtt põhiseaduslike institutsioonide esindajatele, valitsuse liikmetele, kõrgematele riigiametnikele ja diplomaatilisele korpusele.

Kaljulaid valiti presidendiks riigikogus 3. oktoobril toimunud valimistel, kus tema poolt hääletas 81 saadikut.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
öpa
7 aastat tagasi

Ootaks naipresidendilt julgust,vitaalsust ja jõudu rahva ühtsuse koondamisel,mida Ilvesel ei olnud.Samuti uusi ideid!

Unesnôiduja
7 aastat tagasi
Reply to  öpa

Ilvesel oli kôik see olemas, lihtsalt kuristik kodueestlaste ja väliseestlase vahel oli liiga sügav.

....
7 aastat tagasi
Reply to  Unesnôiduja

aga ei olnud tal neid omadusi,oli arg,eraldiseisev ja vitaalsust omas vähe–Marju Lauristini konkreetseid näited võib usaldada

prrrrr.....
7 aastat tagasi

Hommikuterevisioonis K Viirpalult — täna saame tutt-uue presidendi!
Katsi sinise kleidiga sobiks talle suur sinine tuttlehvik pähe kinni,kasutagu julgelt,oleks meilgi tore vaadata.