0

Lääne Elu paberleht neljapäeval, 14. juulil

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

esikas_1407

Lihulast ja Hanilast saab Lääneranna vald

Kuigi kohanimekomisjon soovitas uue valla nimeks Lihulat, otsustasid Lihula, Hanila, Varbla ja Koonga nimetada uue valla Läänerannaks.

Lihula on kohanimekomisjoni hinnangul Läänerannast parem nimi kolmel põhjusel: ta on väga vana nimi, piirkonna suurim asula ja uue valla keskus. Ühinemislepingu projektis seisab aga Lääneranna. Lihula nime pole vallajuhid arutanud.

Rasked liiklusõnnetused juhtuvad heade teeoludega

Enamik raskeid liiklusõnnetusi juhtub päise päeva ajal sirgel ja kuival maanteel, selgub Läänemaa liiklusõnnetuste statistikast 2005-2015. „Muidugi võib olla ka tehnilisi rikkeid ja loom teele joosta, aga enamasti on liiklusõnnetuste põhjused ikka rooli ja istme vahel,” ütles liikluskomisjoni liige, Haapsalu politseijaoskonna piirkonnavanem Meelis Laurmann.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
tt
tt

Ikka Lihula ja Lihula. Punkt.

wpDiscuz