Haapsalu linnavalitsus kinnitas uue kiiruspiirangu ala

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kiirusepiirang-30-Haapsalus-005-urmas-lauriFoto: Urmas Lauri

Haapsalu linnavalitsus otsustas tänasel istungil toetada liikluskomisjoni ettepanekut 30 km/h kiiruspiirangu ala kehtestamiseks vanalinnas.

„Ütlesime jah, keegi vastu ei olnud,“ kommenteeris Haapsalu linnapea Urmas Sukles.

Sukles lükkas mai alguses tagasi liikluskomisjoni esimese versiooni, mille järgi oleks kiiruspiirang kehtestatud kõikidel Tallinna maanteest põhja poole jäävatel tänavatel. Uues variandis on piiranguala väiksem ja kompaktsem, samuti on märgistus lihtsasti jälgitav ja arusaadav.

Ühelt poolt algab uus piiranguala Vaba tänavaga – see külgneb Krahviaia ja lossipargiga, kus liigub palju turiste, samuti jääb alasse sisse Läänemaa haigla. Tagalahe poolt tulles jääb alasse Haapsalu neuroloogiline rehabilitatsioonikeskuse ümbrus – praegu on selle ümbruses lubatud sõidukiirus kohati 30, teisal aga 50 km/t. Teine sõidukiiruste ühtlustamise kese oli algkooli ümbrus – piiranguala algab Lahe ja Suur-Lossi tänava ristmikult, mis läheb üle Sadama tänavaks ja ristub Ehte tänavaga. Lahe tänav jääb piirangualast välja, kuna seal pole väiksem kiirus lihtsalt põhjendatud – tegemist on nö transiittänavaga, mis viib tööstusrajooni ja pealegi on sealkandis olemas kergliiklusteed.

Haapsalu linnas liiklusmärkide paigaldamist korraldava Haapsalu Linnahoolduse tegevjuht Alo Lõps ütles, et märgistuse muudatustega hakatakse tegelema esimesel võimalusel.

„Kõigepealt hoolitseme selle eest, et Itaalia veinipäevad kulgeksid tõrgeteta ja kõigil oleks tore, ja enne jaanipäeva saame uue märgistuse kindlasti paika,“ lubas Lõps.

Haapslau vanalinn graafika Andrus Rebane
Kaart: Andrus Rebane

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Oskar
7 aastat tagasi

Mulle see otsus meeldib. Olen väga rahul.

E
7 aastat tagasi

See on mõtetu piirang, 30 km märgist-piirangust ei pea mitte keegi kinni, see on ainult alus politseile trahvide määramiseks.
Tulge mõistusele härrased!

C
7 aastat tagasi

Oleme ausad, ega Haapsalu tänavatel ju kahjuks üle 30km/h sõita kannatagi ! Tehke teed krt korda, mitte ärge kallake kruusa maha kuhu jumal juhatab. Autod tolmused, pigised, müra, kivitäkked .

Sass
7 aastat tagasi

Kuidas villisega linnas lasta on muidu? Plaan ka maastur soetada.
Joome veini ära, siis vaatame mis saab 🙂