Haapsalu muusikakool käis Klassikaraadiol külas

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Klassikaraadios
Klassikaraadios. Foto: Mart Kuus

Kui 2014. aastal toimusid sarjas „Klassikaraadio tuleb külla“ kontserdid muusikakoolides üle Eesti, siis märtsikuu kolmapäevadel ja aprilli esimesel nädalal võõrustas Klassikaraadio 9. korruse klaveritoas muusikakoolide õpilasi sarjas „ Klassikaraadio kutsub külla“. Varasematel kontsertidel on esinenud õpilased Viimsi, Rapla, Saku ja Kuusalu muusikakoolidest ning Rapla laulustuudiost.

Huvitav on klaverituba selle poolest, et see polegi tavapärane stuudio, vaid hoopis Klassikaraadio fuajee, kus asub Estonia kontsertklaver. 9. korrusel liftist välja astudes oled väikeses, aga hubases ruumis, mis on täis mikrofone ja ruumi on mõne pingireaga leitud ka publikule. Klaver saabus uue raadiomaja 9. korrusele kraana abil veel siis, kui raadiomajas käis suur remont.

Kolmapäeval, 30.märtsil olid külla kutsutud C. Kreegi nim. Haapsalu Muusikakooli õpilased ja õpetajad.

See oli põnev ja ajalooline päev, sest kellelgi polnud täit ettekujutust kuidas kõik toimub ja kunagi varem pole Haapsalu muusikakooli rahval olnud au raadios esineda. Haapsalu Spordibaaside ja Haapsalu Linnavalitsuse bussidega, kus roolis omad õpetajad, jõudis seltskond Klassikaraadiosse just niipalju varem, et teha ära heliproov ning kuulata saate toimetaja Johanna Mängeli selgitust kuidas saade käib, kuidas teha nii, et kõik tõrgeteta sujuks, sest tegemist oli ju otsesaatega. Esinejate jaoks oli loomulikult tähtis anda endast parim ning seegi, et kogu kava etteantud 28 minuti sisse ikka ära mahuks. Ja siis algas saade.

Esinesid Johanna Liiv (õp. Ljudmila Dombrovska lauluklassist), Eleri-Sirje Treimann ja Marie Pihlak (õp. Taimi Kopli viiuliklassist), Kirke Treiberk (õp. Jüri Ilvese klaveriklassist), Piia Tomingas (õp. Helen Saare flöödiklassist), Jonathan Erwin Cohen (õp. Arne Õunapuu klarnetiklassist), Eduard Boldyrev (õp. Bogdana Smagoli klaveriklassist), Hugo Õunaid (õp. Endrik Visla karmoškaklassist), Ketlin Õunap, Mattias Metssalu ja õp. Viive Marleen pärimusmuusikaklassist ning rahvapilliansambel Pille koosseisus Linda Maria Nöör, Karina Lumiste, Maria Võrklaev, õp. Ingrid Arro (viiulid), õp. Taimi Kopli (kontrabass) ja õp. Margus Tokko (akordion). Kontsermeistritena esinesid Bogdana Smagol, Mart Kuus ja Jüri Ilves.

Iga esinejat intervjueeriti peale esinemist ning samal ajal võttis uus esineja mikrofoni ees oma koha sisse. Kontsert sujus tõesti hästi ning kõik esinejad olid väga tasemel. Kuigi toimetaja küsimusi polnud eelnevalt teada, suutsid noored muusikud vaatamata närvipingele leida kohe peale oma esinemist asjalikke vastuseid. Pikemalt muusikakoolist rääkis muusikakooli direktor Andres Kase. 45 minutit otsesaadet läks lennates.

Peale saadet olid Klassikaraadio toredad toimetajad katnud külalistele kringlilaua. Mälestuseks tehti veel ühispilt ning kui pealinna sõidu ajal sadas kerget vihma, siis Haapsalu muusikakooli muusikud olid suutnud oma toreda kontserdiga vihmapilved hajutada.

Pärast kontserti on õpetajatele tulnud teistest muusikakoolidest ka tagasisidet tõeliselt hea taseme ja mitmekülgsuse eest. Kontserti ja Klassikaraadios tehtud fotosid on võimalik kuulata-vaadata Klassikaraadio kodulehel.

Ingrid Arro, Haapsalu muusikakooli viiuliõpetaja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments