Eesti Raudtee annetas raudteemuuseumile dresiini

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

dresiin

Riigikogu liige Aivar Sõerd, kes kuulub ka riigifirma Eesti Raudtee nõukokku, teatas oma Facebooki lehel, et ettevõte annetab Haapsalu raudtee muuseumile dresiini.

"Otsustasime eile Eesti Raudtee nõukogus annetada Haapsalu Raudteemuuseumile nende eksponaatide kogu täiendamiseks 1956 aastal ehitatud dresiini. Raudteemuuseumil on olemas väärtuslik veeremiekspositsioon ja arvukalt materjale Eesti raudtee ajaloo kohta. Sellel dresiinil saab olema nende hulgas oluline koht. Dresiin ise on valmistatud Tihoretski (Põhja -Kaukaasia) tehases," kirjutas Sõerd.

dresiin

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jaan3jp
8 aastat tagasi

Haapsalus on ju veduridepoo. Dresiin on ilmselt liikuv masin (töökorras olev?), ta võiks olla depoos luku taga, nädalavahetustel ja muude ürituste ajaks sõidab jaama juurde. Talve ajal on depoos varjul.

Tont
8 aastat tagasi

Veebikaamera ùlespanek pole eriline kulutus. Ja nagu pildil nàha,on vòllas ka masinal olemas. Ùks vàike nàidispoomine tuleks ainult kasuks. ?

andrus494
8 aastat tagasi

Sürr koht Boliivias, Uyuni’s. Rongide surnuaed. Kel viitsimist, vaadake netist pilte.

Diana
8 aastat tagasi

loodetavasti ei peksta seda haapsalus kohe puruks nagu seniseid eksponaate.