Kate & Ilona esitlesid raudteejaamades oma ühist plaati „Tallinn – Haapsalu” VAATA VIDEOT!

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Katrin Mandel ehk Kate ja Ilona Aasvere esitlesid eile õhtul Haapsalu raudteejaamas oma ühisalbumit „Tallinn-Haapsalu“. Millal järgmine kontsert antakse, seda lauljatarid praegu veel öelda ei oska.

„Tallinn-Haapsalu“ – miks just selline nimi?

„Plaadi nimi „Tallinn (mille piiril elab Kate) – Haapsalu (kus elab Ilona)“ sai pandud sedapidi just seetõttu, et vastupidisel suunal on liikumist ülearugi. Kahjuks. Nii et seegi on võetud elust,“ kirjutasid lauljatarid plaaditutvustuses. „Meie plaadilt leiad laulud, mis on sündinud samasuguse enesestmõistetavusega nagu plaadi nimigi. Laulud kajastavad hetki ja emotsioone ning räägivad tunnetest, mis meie – ja usutavasti paljude – jaoks on olulised: armastus, sõprus, igatsus…“

"Väga tore oli," ütles Ilona Aasvere Lääne Elule raudteejaama kontserti kommenteerides. Enne kontserti kartis lauljatar, et raudteejaama ootesaali akustika on kehv, kuid kuid kõik laabus suurepäraselt. Kuulajaidki oli saalis parasjagu.

Plaadi Tallinna esitluskontsert toimus kolmapäeva õhtul Balti jaamas kohvikus Perroon. "Seal oli väga palju rahvast," meenutas Aasvere.

Plaadi saamislugu meenutades üles Ilona Aasvere, et Tõuni ehk Tõnu Timmiga on nii tema kui ka Kate pikemat aega koostööd teinud.

"Selle seltskonnaga oleme varem laule salvestanud," ütles Aasvere. Koos on küll vähe esinetud, kuid näiteks 2014. aastal astuti koos lavale Käsmu kaunite kontsertide sarjas. See oli menukas ning Tõun ärgitaski lauljatare ühisplaati üllitama. Hooandja toel üle-eelmisel talvel salvestatud laulud plaadile salvestatud saidki.

"Seda, millal me Kate'iga järgmise kontserdi anname, praegu küll öelda ei oska," lausus Ilona Aasvere. Muusikuid on Kate & Ilona saatebändis erinevatest kollektiividest ning neid on korraga kokku saada keeruline. Aga ühiste kontsertide peale on nii lauljatarid kui ka muusikud juba mõelnud küll.

Kust plaati soetada saab? "Otse minu käest," ütles Ilona Aasvere ja lisas, et tõenäoliselt on plaat müügil ka plaadipoodides. "Haapsalus võiks küsida ka näiteks Apollo raamatipoest," soovitas Aasvere.

Fotod & video: Arvo Tarmula

Ilona & Kate plaadiesitlus (29) (1280x853)

Ilona & Kate plaadiesitlus (16) (1280x853)

Ilona & Kate plaadiesitlus (1) (1280x853)

Ilona & Kate plaadiesitlus (3) (1280x853)

Ilona & Kate plaadiesitlus (5) (1280x853)

Ilona & Kate plaadiesitlus (17) (1280x853)

Ilona & Kate plaadiesitlus (6) (1280x853)

Ilona & Kate plaadiesitlus (9) (1280x853)

Ilona & Kate plaadiesitlus (10) (1280x853)

Ilona & Kate plaadiesitlus (14) (1280x853)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
gr
8 aastat tagasi

Tubli töö, väga-väga ilus! Kust plaati ka soetada saaks?