9

Haapsalu ja Tartu vahet sõidab buss ka tuleval aastal

Avatar

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

_TJK3997Viimane Eesti Buss OÜ buss sõitis Tartusse 14. septembri hommikul. Foto: Krisjtan Kosk

Maavalitsus otsustas jätkata Haapsalu-Tartu bussiliini tellimist avaliku liiniveo lepingu alusel ka 2016. aastal, edastas Lääne maavalitsuse pressiesindaja Maris Saar. 

Reisijate hulgas läbiviidud küsitlused, müüdud piletite analüüs ja sõitjatelt saadud tagasiside kinnitavad, et bussiliini kasutatakse aktiivselt ja see on reisijatele vajalik. Küsitlusest selgus, et peamiselt kasutatakse seda liini õppeasutustesse, sugulaste ja tuttavate juurde sõitmiseks. Rapla maakonna piires ka igapäevaselt tööle-koju sõitmiseks. Kõige populaarsemad sihtkohad on Tartu, Paide, Märjamaa, Haapsalu, Türi ja Kehtna. Keskmine reisijate arv ühel reisil on 36. Reedeti ja pühapäeviti on reisijate arv oluliselt suurem.

Lääne maavalitsus võttis testperioodiks üle Haapsalu-Tartu kaugbussiliini nr 153 tellimise ja rahastamise 15. septembrist 2015, kui Eesti Buss OÜ lõpetas veoteenuse kommertsalustel. Avaliku liiniveo leping M.K.Reis-X OÜ-ga sõlmiti ajutiselt kuni aasta lõpuni, eesmärgiga koguda andmeid ja analüüsida bussiliini vajalikkust.

Lääne maavalitsus jätkab bussiliiniveo teenuse tellimist M.K.Reis-X-lt ja tasub vedajale Haapsalu-Tartu bussiliini iga läbisõidetud kilomeetri eest 0,869 eurot, millest 0,47 eurot tuleb piletimüügist ja 0,399 eurot makstakse riigieelarvest. Kaugbussiliinis nr 153 kehtib Lääne maakonna bussiliinidele kehtestatud hinnakiri, milleks on 0,04 eurot/km + 0,32 eurot. Pilet Haapsalust Tartusse maksab 10,90 eurot.

Haapsalust väljub buss iga päev kell 06.25 ja Tartust kell 16.45.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Maamees
Maamees

Ei mingit bussi! Mina sõidan Volgaga, tuut-tuut. Vanaisa pärandus, käib küll ja õhtuks kodus, ei mingit pea tiiru.

Anonüümne
Anonüümne

Tartu buss sama hull kui aastaid tagasi??Õhku,vabandust,õhku hingata ikka tahaks ka 4 tunnise sõidu ajal,et poleks pärast peavalus nagu kala akvaariumis kannatanud!!!
Tallinna kaudu jälle edasi-tagasi ühel ja samal päeval sõita , palun vabandust jälle,-sellest tiirutamisest käis pea veel samas rütmis pea koduski sõna otseses mõttes otsas ringi….

kott
kott

Üks ei meeldi ja teine ei meeldi, istu siis kodus.

XP
XP

249 km / 10,90 = 0,04 euri per kilomeeter.
Sooviks Tallinnase ka 4 eurist bussi.

setovõrokõnõ
setovõrokõnõ

Hää,et niigi läits. Selles,mõttes,et järgmine aasta ikka ka. Ma ei sõida küll tihti aga väga hea on see “otsebuss” küll, kui on vaja veel Tarust ümber istuda. Mitte,et ma ei saaks läbi Tallinna sõita, aga see moodus on olnud märksa mugavam (ja odavam) juba üle 30 aasta.

Kodanik2
Kodanik2

Palun tehke see leping Lux Expressiga! See on praeguse seisuga ainuke bussifirma, mille bussiga on võimalik nii pikka reisi ilma suurema piinata üle elada. MK-reisil pole kempsu, internetti, istmevahed kitsad. Kõige kehvem bussifirma üldse. Ja reis ühest otsasst teise kestab 4,5 tundi. Kes jõuab seal kõveras selle aja ära istuda. Senikaua, kui normaalset bussi pole, sõidan vähemalt mina Tallinna kaudu.

Bussiga sõitja
Bussiga sõitja

Kujuta ette, kui kallis siis pilet on. Mina saan hetkel koju 8.15 €, samas, kui varem pidin maksma 13.60 €. Vahe on päris suur ja ausaltöeldes hakkasin tänu odavamale hinnale tihedamini kodus käima. Kui veel Lux oleks siis ma vist üldse ei sõidaks. Buss on küll ebamugav ja jalgadel ruumi pole, aga selle kannatab ära. Muidugi ma tunnen puudust mugavast SEBE bussist, aga vähemalt saab kodus käia tihedamini.

tartlasele
tartlasele

Pärida Tartust,et miks?

Tartlane
Tartlane

Millal ükskord tartu elanikud saavad veeta päeva haapsalus ilma et ei peaks ööbimisele raha raiskama?

wpDiscuz