Ottomar Ladva on teel malesuurmeistrite ridadesse

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

ottomar ladva monika tsõganova (2)Ottomar Ladva. Foto: arhiiv

Eesti suurmeister males Kaido Külaots on 18-aastast Ottomar Ladvat treeninud kolm aastat ja ennustab talle suurt tulevikku, kirjutab Postimees.

Koostööst saab kasu ka õpetaja ise, treeningud toimuvad igapäevaselt Skype’i vahendusel, sest üks elab Tallinnas, teine Haapsalus.

Kevadel keskkooli lõpetav Ladva seisab Külaotsa sõnul teelahkmel, suurmeistri tiitel on üks eeldus, et malega edasi tegeleda ja kuskile jõuda. Rahvusvahelise meistri tiitlit kandev Ladva on sellele lähedal. „Suurmeistri norm on järgmisel aastal eesmärgiks. Selleks tuleb tal veel kahel korral see norm ära täita, üks on olemas. See tiitel annab talle paremad võimalused turniiridel: makstakse kinni elamine, toitlustus ja sõit. Samuti aitab turniiridele peale saada,“ selgitab Külaots.

FIDE reitingus on Ladval lisaks kahel korral normi täitmisele vaja saada sada punkti juurde, siis võib rääkida suurmeister Ottomar Ladvast. „Nii noorelt ei ole Eestis keegi seda normi täitnud. Loodan, et selle tiitliga tema ambitsioonid ei lõpe,» ütleb suurmeister Külaots, kes ise pälvis võimsa kõlaga tiitli 25-aastaselt.

Loe pikemalt Postimehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments