Jaanus Karilaid: kohtu tänane otsus ei tähenda, et Savisaar on süüdi

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu volikogu (46) Jaanus Karilaid arvo tarmulaJaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linnavolikogust riigikogusse suundunud keskerakonna liige Jaanus Karilaid ütles Lääne Elule, et austab kohtu otsust Edgar Savisaare tagandamise kohta, kuid see ei peegelda tema hinnangut olukorrale.

„Ma ütlesin enda seisukoha selle teema kohta välja eelmisel nädalal telesaates „Foorum“ ja pärast seda ei ole mingit uut infot lisandunud. Lubasin oma hinnangu anda siis, kui tõendid on esitatud, niisiis pole mul hetkel praegu midagi eriti kommenteerida. Süüdistust, rääkimata otsusest, ju ei ole,“ märkis Karilaid ja lisas, et meediakajastust jälgides on tema jaoks selles asjas praegu palju arusaamatusi.

Karilaid tuletas meelde, et kahtlustusi on Savisaarele esitatud ka varem.

„Mina riigiteaduste inimesena tahaksin näha, et iga asi viiakse lõpuni – tullakse kahtlustusega, siis süüdistusega ja siis tõenditega. Ja võetakse ka vastutus,“ rääkis Karilaid.

Riigikogulane ütles samas, et austab kohtu otsust. „Aga kõik muu on aja küsimus – kas kahtlustusest saab ka süüdistus või langeb see ära. Las nad uurivad kõiki asjaolusid. Mina annan oma hinnangu olukorrale siis, kui kõik tõendid on esitatud. Ootame ära, mis edasi saama hakkab,“ ütles Karilaid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vana rebane
8 aastat tagasi

… on aastakümneid rõõmustanud tasuta reklaami üle. Nii ka nüüd. Ja Põhiseadus ütleb,et inimene pole süüdi enne,kui on jõustunud süüdimõistev kohtuotsus….

MQ
8 aastat tagasi

kuidas uurimist takistatakse? kes takistab?

MO-le
8 aastat tagasi
Reply to  MQ

Lugeda ei oska või? Vassimistega takistatakse. Kui tahavad õiged olla, siis rääkigu ka ausalt ära, mitte vassigu. Loe neid Siret Kotka tunnistusi, mida ta vastavalt uurimise edukusele muudkui muudab.

?
8 aastat tagasi
Reply to  MO-le

Ja selle vassimise avastasid alles nüüd või. Ausalt räägitud asjad, kas sinna alla võiks näiteks liigitada ka lauri loo vanema kuldmüntidest. Kui palju ausast jutust teab ükskõik milline erakond?

Jaanusele
8 aastat tagasi

Kui te tahate olla üdini ausad, siis miks te vassite ja sellega takistate juurdluse kiiret läbiviimist? Olen ise tunnistajaks sellele mismoodi Siret Kotkas on oma ütlusi muutnud. On see Teie arust riigimehelikult (nagu te ennast tituleerite) aus? Minge Hundisilmale ja nõudke seal, et kõik räägiksid ausalt kohe ära ega keeruta. Olgem ikka kõigepealt endi suhtes ausad ja siis on teil ka õigust teistelt sama nõuda.

kopekale
8 aastat tagasi

nii tigedust saab olla ainult kas rumal või väike inimene. evelin sepp on koos seppiku ainigia täna reformierakonnas.

kopeeka
8 aastat tagasi

Karilaid võeti Evelin Sepa kohta täitma.

Uskumatule
8 aastat tagasi

Karilaid on selge sõnaga öelnud, et Keskerakond on muutusteks valmis.

Uskumatule Toomasele
8 aastat tagasi

On vanasõna – õige hõlma ei hakka keegi. Kui sa oled jälginud Karilaiu esinemisi, siis nendest jääb mulje, et ta on nõus dzoti avavuse ette heitma, aga Savisaar on õige nagu prillikivi. See kindlus, et Savisaar on mitmeid kordi osavalt karistustest pääsenud, ei anna alust, et ta teod on kõik süütud olnud. Tavainimene oleks seesuguste tegude eest ammugi rootsi kardinate taga istunud, aga siin on tegu rohkem kaitsjate töövõitudega, kes on osavalt leidnud lüngad seadusandjate töös.Vaadates eile Siret Kotka vastuseid reporteri jäi küll tüdrukust hale mulje, kes ei tea mis ümberringi toimub.

Uskmatu+Toomas.
8 aastat tagasi

Jutt käib ju ikkagi Savisaarest miks Te kõik Karilaidu sõimate.
Savisaare olete Te kõiketeadjad juba ammu enne kohut süüdi mõistnud, oodake ikka natuke nii aastat viis siis selgub tõde kuigi keegi enam ei mäleta protsessi algusest midagi!

katrin
8 aastat tagasi

Karilaiu näost vaatab vastu silmakirjalikkus. Tegelikult ootab ta Savisaare langemist, et ise kõrgemale oksale ronida.

katrin
8 aastat tagasi
Reply to  katrin

on ilmselt reformierakondlane. Sest silmakirjalikkus ja kahepalgelisus on just selle partei liikmetele omane.

iva
8 aastat tagasi
Reply to  katrin

sellepärast nad Suklesega nii hästi sobivadki.

ämarik
8 aastat tagasi

Kuidas sellest nüüd aru saada-“süüdistust tuleb tõsiselt võtta”ja kohe-“ei tähenda ,et süüdi on”….Ega enne ei mõisteta kohut,jah,kui otsus on kinnitatud.Tegelikult praegu võibki olla Savisaar “puhas kui prillikivi” .Enne seda rasket haigestumist aga polnud, kahjuks.Nüüd on tal au veel varem tehtu eest vastutada.