Jaanus Karilaid: Turismimaks on omavalitsuste pilkamine

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Lääne Elu kirjutas, et riigihalduse minister Arto Aasa meelest võiks turismimaks lappida kohalike omavalitsuste eelarveauke. Riigikogu liikme Jaanus Karilaiu (Keskerakond) meelest on see kohalike omavalitsuste pilkamine.

„Ääretult piinlik on lugeda reformierakondlase Arto Aasa seisukohta, et kavandatav turismimaks aitab kaasa omavalitsuste finantsautonoomia tõstmisele. Eriti silmakirjalik on teha seda ka veel olukorras, kui on tehtud otsus tõsta paari aasta pärast majutusasutuste käibemaksu 5 protsendi võrra,” kirjutas Karilaid.

„Majutusasutused on viidanud selle meetmega seoses töökohtade kokkutõmbamisele maapiirkondades, mis omakorda mõjutab vahetult ja negatiivselt omavalitsuste eelarveid. Loogikavastane on omavalitsustel siis just sealt enda eelarvesse vahendeid korjata. Minister Aas võiks elementaarse sammuna tuua välja uuele meetmele ka mõjude analüüsi ning näidata, et miks on turismimaksuga vaja aidata Tallinna aga karistada näiteks Haapsalut, Kuressaart ja Kärdlat,” jätkas Karilaid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Triibik.
8 aastat tagasi

Kõik erakondade lubadused maksame kinni meie.Seekord saite moslemid ja maksutõusu,tulevikus kinnisvara ja automaksu. Nii et valige ka järgmine kord ref,kui mõistus koju ei tule.