Lihulas tuleb autode orienteerumisvõistlus

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

IMG_1949

Autode orienteerumine Lihulas. Foto: Ain Saare

Homme kell 19 stardib esimene auto Lihula kultuurimaja parklast autode orienteerumisvõistlusele.

Autode orienteerumise üks korraldajatest Jüri Hinsberg ütles, et tegu on põneva ja vaheldusrikka mõõduvõtmisega. „Peamine rõhk on kontrollpunktides lahendatavatel ristsõnadel ja ettenähtud ajavahemikus sõitmisel,” kirjeldas Hinsberg võistlusformaati.

Hinsberg kirjeldas, et rajal on kaks avalikku ja üks salajane ajavõtupunkt. Ettenähtud ajast hiljem punkti jõudes teenib võistleja iga hilinenud minuti eest 1 karistuspunkti. Iga varem jõutud minut toob kaasa 10 karistuspunkti. „Selline süsteem välistab ka kihutamise, kuna tähtis ei ole mitte kiirus vaid täpsus,” teatas Hinsberg.

Korraldaja paneb kõigile südamele, et võistlus ei vabasta kedagi liikluseeskirjade täitmisest. „Kui ikka korralikult ära eksida ja ajalimiidist miinuseid tiksuma hakkab, siis ei tasuks ikkagi gaasi päris hooletult põhja vajutada,” manitses Hinsberg.

Erinevate ürituste raames on Lihulas autode orienteerumist peetud ka varem. Hinsbergi kinnitusel on osalejate arv jäänud 20–30 vahele. „Eelregistreerimise põhjal võiks sel korral loota osalejate rekordit,” lausu Hinsberg.

Võistlusraja pikkus on umbes 69 kilomeetrit ja läbitav igat liiki auto või mootorrattaga.

Registreerumine toimub Lihula kultuurimaja valvelauas kuni kella 18.30ni.

Autode orienteerumisel on kõigil huvilistel võimalik osaleda tasuta. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Jüri
8 aastat tagasi

Väike parandus. Registreerimine 18:30-18:50 Kultuurimaja parklas ja enne seda telefonil 56656338 või jyri.hinsberg@audi.ee