Martna volikogu esimehe kandidaadid on Ene Pallas ja Indrek Urbas

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Valimisliit Koostöö esitab täna Martna volikogu esimehe kandidaadiks Ene Pallase ja aseesimeheks ERKE nimekirjas kandideerinud Toomas Merila. IRLi kandidaat on Indrek Urbas.

„Pallase eelis on, et tal rohkem hääli kui teistel ja tal on volikogu kogemus,” põhjendas Pallase esitamist vallavanem Tiiu Aavik.

Pallas ütles täna Lääne Elule, et on nõus kandideerima. Sama kinnitas ka Indrek Urbas, aga ta lisas, et „tibusid loetakse sügisel”.

IRLi kohalik liider Arvo Ninn ütles, et aseesimehe kandidaati nad tõenäoliselt ei esita.

toomas merilaMartna volikogus on IRLil ja valimisliidul Koostöö kummalgi kolm kohta. Kaalukeeleks on EKRE nimekirjas kandideerinud Toomas Merila (pildil). Odavisketreenerina tegutsev Merila ütles, et tema püüab kaht leeri võimalikult ühendada. Kuidas ta volikogus hääletab, lubas ta kohapeal otsustada. Et ta ei tunne eriti oma uusi kolleege, tahab ta enne otsustamist kandiaate küsitleda.

Vallasekretär ja valla valimiskomisjoni esimees Kaie Talving ütles, et kui volikogu esimeest täna ei vali, ei tule ka aseesimehe valimist ja tal tuleb kokku kutsuda uus istung. Seaduse järgi on volikogu uuel koosseisul aega kaks kuud esimeest ja aseesimeest valida.

Vallaeelarve vastuvõtmise aja kohta seadus praegusel juhul enam midagi ei ütle. Martna vallavolikogu pidi laiali minema, sest ei suutnud 1. aprilliks vastu võtta selle aasta eelarvet.

Volikogusse tulevad nüüd asendusliikmed Eevi Rätsep, Marika Ütsik ja Indrek Urbas IRList, Toomas Merila EKREst, Ene Pallas, Vello Pukk ja Halja Veersalu valimisliidust Koostöö.

Martna volikogu koguneb täna kl 14.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments