EKRE fraktsioon: Madison võib riigikogusse jääda

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Riigikogu Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsioon arutas täna omastamise eest karistada saanud fraktsiooni liikme Jaak Madisoniga seonduvat ja leidis, et ta ei pea parlamendist tagasi astuma, kirjutas Postimees.

EKRE fraktsiooni esimees Martin Helme kirjutas sotsiaalmeedias, et ta kordas oma ettepanekut Jaak Madisonile, et ta võiks erakonna ja enda tule alt välja toomiseks loobuda mandaadist riigikogus.

"Fraktsioon arutas asja ja kuulas veelkord ära Jaagu selgitused ning leidis, et taoline samm ei ole õiglane ja proportsionaalne karistus Jaagu poolt korda saadetud tegude valguses. Samuti leiti, et antud olukorras pole õigustatud järgi anda välisele survele. Leidsime ka, et õige organ taoliste asjade arutamiseks on erakonna juhatus, kes on kongressil mandaadi saanud inimeste kogu," märkis Helme.

EKRE fraktsiooni juht lisas, et Madison tunnistas veelkord, et on käitunud valesti, et ta kahetseb seda ning on õppetunni saanud ning parandab oma käitumist.

EKRE juhatus arutab Madisoni küsimust esmaspäeval.

Eile ütles Martin Helme ütles ETV saates "Foorum", et kavatseb teha riigikogu liikmele Jaak Madisonile ettepaneku end riigikogust taandada.

"Me oleme siin mitu päeva lugenud lugusid riigikogu liikme Jaak Madisoni kohta. Uudiseid tuleb juurde väga kiiresti ja väga palju. Me arutasime seda teemat eile ja üleeile fraktsioonis ja tänase päeva jooksul on ilmnenud asju juurde," ütles Helme "Foorumis".

Eile õhtul kinnitas Jaak Madison Järva Teatajale, et ei kavatse erakonnast ega riigikogust lahkuda.

"Olen neli aastat riigikogus ja siis annavad valijad minu tööle hinnangu," lisas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mart
9 aastat tagasi

Tööga

Mart
9 aastat tagasi

JAAK ON TEENINUD KÕIK TÖÖHA .ÄRHU PAUKUGU.

ausus
9 aastat tagasi

Just sellega saakski Ekre oma nägu hoida. Kui vihjata ,et teised teevad ka nii, siis pole ju ka nendel mingit uut pakkuda nagu ennem valimisi lubati ! Aga seda oligi arvata, kes rahapajale küüned taha saab ,sel ausus-mõistus kaob. Palju õnne valijad.

No+kuulge...
9 aastat tagasi

Tegin väikese otsingu meie meediast. Kui palju nendest endistest ja praegustest saadikutest oma kunagiste “vägitegude” eest ise tagasi astus? Taavi Rõivas – trahv avarii eest ( Politsei määras 3000 krooni suuruse trahvi reformierakondlasest Taavi Rõivasele, kelle põhjustatud avariis Võrus sai alaealine kannatada. Avarii juhtus 2007 augustis, kui Reformierakonna suvepäevadelt Võrusse sularaha ja lapsetoitu tooma läinud Taavi Rõivas sõitis uhiuue Audi A6-ga ette peateel liikuvale Chrysler Voyagerile). Margus Hanson – riigisaladuse kaotamine (kriminaalasjas jäi süüdi) Kalev Kallo – joobes auto juhtimine Valve Kirsipuu – joobes auto juhtimine Indrek Tarand – joobes auto juhtimine Kristiina Ojuland – joobes auto juhtimine Maire Aunaste… Loe rohkem »

Aga miks
9 aastat tagasi

…ta peaks sealt lahkuma? Oma (telefoni) omastamise väärteo pani ta toime tükk aega enne riigikogujaks saamist. Kui mõni tyyp müüb sadu kordi suurema papi eest elamislube,mõni paneb 10 milli pihta ja sõidab autorolloga,siis Madisson on nende kõrval tiibadega ingel. Ja eriti ei tasu unustada refi rikkaid ämmasid,kes lausa kotiga raha annetavad. Mõni võiks uue pätiteo kiiremas korras korda saata, sest siis on meedial jälle uus kont hambus….