0

Vene kohus pikendas Kohveri vahi all hoidmise aega juunini

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Venemaa Lefortovo rajoonikohus pikendas neljapäeval spionaažis süüdistatava Eesti kaitsepolitsei töötaja Eston Kohveri vahi all hoidmise tähtaega 5. juunini.

Kohveri kaitsja Jevgeni Aksjonovi kinnitusel Eesti konsulit neljapäevasel kohtuistungik ei olnud.

Kohver astub mais Pihkvas kohtu ette, selleks ajaks peaks ta saama uue advokaadi. “Kohus toimub selles Venemaa regioonis, kus Kohver süüdistuse kohaselt kuriteo toime pani, see tähendab Pihkvas, sealses oblastikohtus. Protsessi ajaks viiakse Kohver Lefortovost üle sealsesse eeluurimisvanglasse. Tõenäoliselt on tal siis juba uus advokaat, sest keegi ei maksa minule Pihkva oblastis elamist ja tööd eraldi kinni,” ütles Aksjonov, kes määrati Kohveri kaitsjaks Vene riigi poolt.

Möödunud aasta detsembris pikendati Eston Kohveri vahi all hoidmise tähtaega 5. aprillini.

Eesti kaitsepolitsei teatas mullu 5. septembri õhtul, et sama päeva hommikul kella 9 ajal võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud relva ähvardusel vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametnikult ja viisid ta endaga üle piiri Venemaale. Vahejuhtum leidis aset Luhamaa piiripunkti läheduses Võrumaal Meremäel.

Kaitsepolitseinik Eston Kohver viidi füüsilist jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale. Inimröövile eelnes seejuures Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine. Sestpeale on Kohverit hoitud Moskva Lefortovo vanglas.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz