4

Lihula apteek pakub tööd farmatseudile ja proviisorile

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Toomas TalvingToomas Talving. Foto:  erakogu

Lihula apteek on Lõuna-Läänemaa ainus apteek ning selle teeninduspiirkonnas elab ligikaudu 5000 inimest. Lähimad suuremad apteegid asuvad Haapsalus ja Pärnus.

“Kui nii mõneski kohas ei ole suurt vahet, kas seal on apteek või mitte, siis Lihula on koht, kus apteegil on kandev ja oluline roll,” kommenteeris Lihula proviisor Toomas Talving, kes on võtnud kindlaks sihiks tõsta apteekri amet taas au sisse ja kliente nõustav teeninduskultuur kõrgele tasemele.

Arenev apteek

Lihula apteegi väikese kollektiivi, kuhu kuulub proviisor ja kaks farmatseuti, tööpäevad on tihedad. Praegu saadakse omal jõul hakkama, kuid kuna aprillis on üks farmatseut pensionile minemas ning proviisor Talving soovib oma aega ja energiat panustada ka arendus- ning koostööprojektidesse, otsib apteek nii farmatseuti kui proviisorit. Uute töötajate südameasjaks on hoolida kaasinimeste tervisest, nõustada ja pakkuda uusi lahendusi tervisedendamisel.

Lihula apteek on kahtlemata üks piirkonna auväärsema ajalooga asutusi, mille põhitööks on jäänud valmisravimite müük ja elanikkonna nõustamine. Apteegil on hea koostöö perearstide ja teiste meditsiiniasutustega. Seoses tulevikuplaanidega, kuhu kuulub ka apteegi laiendamine ja kaasaegsemaks muutmine, toimub aktiivne koostöö kohaliku vallavalitsusega.

Maale elama

Vaatamata sellele, et otsitakse kahte erialainimest, usub Toomas Talving, et mõlemad ametikohad suudetakse täita.

“Loodame, et need pakkumised võimaldavad kellelgi tagasi kodukohta pöörduda või siis kaaluda Läänemaad kui võimalikku uut elukohta,” oli Talving lootusrikas, lisades, et teretulnud on ka noor proviisor või farmatseut, kes saabub otse koolipingist.

Maale elama asumise soodustamine on Lihula vallas aktuaalne teema.

“Järjest enam inimesi otsib turvalist, rahulikku ning looduslähedast elupaika, kus on võimalik midagi käegakatsutavat ära teha ja korda saata. Meil Lihulas on see võimalus olemas. Lisaks on siin kohapeal, teineteisest mõneminutilise jalutuskäigu kaugusel, kättesaadavad kõik eluks vajalikud teenused,” julgustas vallavanem Varje Ojala-Toos apteegi tööpakkumist kaaluma.

Lihula vald on esindatud ka 11. aprillil toimuval “Maale Elama” messil, mis toimub Tallinnas Kalevi spordihallis.

Kristi Märk, Lihula valla pressiesindaja

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
jaak
jaak

Lihula toidupoest on küll villand .Müüjaid terve kari ,aga kaupa pole.Kas ei saaks rohkem tellida kaupa ,kui teatakse ,et ollakse lihulas ainuke toidupood.

No kuulge...
No kuulge...

Ega pole kaugelt vaja otsida, Virtsus Ester vaba, oli tubli proviisor, aga Virtsu apteek pandi kinni.

Lihunik
Lihunik

Halloo kus need eluks vajalikud teenused Lihulas on ?ei saa siit ei riideid ega jalanõusid toidupoes piiratud valik ja uut toidupoodi ei kusagil, mis valimistel lubati ometigi 5000 inimest pluss läbisõitjad täiesti normaalne kogus et pood tuleks,kuhu see siis jäi

Andres
Andres

Variatiivsuse osas võib tõesti nuriseda ja teise toidupoe osas raudpolt, et seda oleks sinnakanti vaja, kuid siin ei olegi ju promotud laia valikut, vaid eluks vajalikku nii et ses osas jutt jummala õige, sest kauplused, pank, postkontor, perearst, lastaed, gümnaasium, bensiinijaam jne seal ju täitsa olemas.
Apteegile edu, ehk läeb õnneks ja leiate keda otsite!!!

wpDiscuz