Galerii: Läki Tantsule! käis Saaremaal võistutantsimas

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 12

Möödunud nädalavahetus tõi Läänemaale mitu uhket tantsuauhinda.

Anna Raudkatsi 129. sünniaastapäeva puhul korraldas Saaremaa ühisgümnaasium II rahvatantsude võistuesitamise, kus Läänemaa tantsurühma Läki Tantsule! neiduderühmal õnnestus võita nii grand prix auhind kui ka parima kohustusliku tantsu esitaja tiitel.

Lisaks võitis Läki Tantsule! I rühm gümnaasiumiastme noorte arvestuses ja sai eriauhinna segarühmade jaoks kohustuslikuks tantsuks olnud "Sõleseppade" esitamise eest. Läki Tantsule! juhendajad Ulrika Grauberg ja Malle Õiglas valiti aga parimateks juhendajateks.

Graubergi sõnul oli võistutantsimine Läki Tantsule! noortele uus kogemus. Kunagi aastate eest on nad võistutantsimisel osalenud, kuid mitte sellise tasemega üleriigilisel võistlusel kui nüüd.

"Mulje oli äge. Alati on tore, kui noored toimetavad," ütles Grauberg. Teda üllatas võistluse puhul, kui kõrgel tasemel ikkagi on praegu Eesti noorte tantsuoskus.

Graubergi sõnul oli harjumatu see, kui rühm rivistati peale tantsu žürii ees üles ja neid siis publiku kuuldes hinnati. "Konkursi pinge on teistsugune," lausus Grauberg.

Tähelepanuväärseks muudab neiduderühma edu Graubergi sõnul see, et tegelikult tantsivad need noored segarühmades.

Neiduderühm pandi kokku spetsiaalselt selle võistluse jaoks. "Harjutasime jaanuari algusest ehk umbes poolteist kuud," ütles Grauberg.

Fotod: erakogu.

autaustamine_parimad juhendajad Läki Tantsule I rühma nimitantsu esitamas Läki Tantsule I Läki Tantsule II Kiigelaul_2 Läki Tantsule Neiud Autasustamine Grand Prix Läki Tantsule neiud Kullaketrajad_1 Läki Tantsule neiud Kullaketrajad_2 Läki Tantsule tantsupere Läki Tantule II Kiigelaul_1 Puhkus Sõlesepad Läki Tantsule I esituses Õnnelik lõpp

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments