Omanike Keskliit: koduomanikud ootavad riigikogu uuelt koosseisult õiglasema üüriseadustiku koostamist

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Pühapäeval koduomanike kongressil vastuvõetud manifestis seati omanike liidu lähiaja eesmärkideks üüriseadustiku kaasajastamine, riigipoolsete renoveerimistoetuste suurendamine, avalikes huvides omanike õiguste piiramisel riiklike kompensatsioonimehhanismide väljatöötamine ning kodu ja omandiga seotud kulude osas riikliku poliitika muutmine.

Liidu juhatuse esimehe Priidu Pärna sõnul on valitsus koduomanike ootusi petnud kerge kütteõli aktsiisisoodustuse kaotamisega ja gaasiaktsiisi tõstmisega ning ei ole vaatamata Riigikohtu otsusele astunud samme õiglaste tehnovõrkude ja –rajatiste talumistasude kehtestamiseks.

Pärna ütles, et nagu ka manifestis kirjas, peab valitsus aru saama, et omanikel on lisaks paljudele kohustustele riigi suhtes ka õigused ja põhjendatud ootused ning kinnistuda ei tohi seisukoht, et avalikes huvides on eraomandi kitsendused alati lubatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments