Haapsalus toimus Eesti vägevaim lauatenniseturniir

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 16

8. Albert Kanepi mälestusvõistlused olid osalejate tasemelt ja arvult Eesti lauatennise jaoks ajaloolised.

Möödunud nädalavahetusel Haapsalus peetud 8. Albert Kanepi memoriaalil võistles enam kui 550 lauatennisisti 8 riigist. Võistluste korraldaja Heikki Soola sõnul peeti reedest pühapäevani kokku ligi 2000 mängu.

„Sellise tasemega lauatennise võistlusi pole Eestis [varem] olnud,“ ütles Sool.

Rahvaliiga võitis läänlane

Läänemaa lauatennisiste osales Soola sõnul umbes 30. Võistkondlikus arvestuses läks kõige paremini Eesti juunioride teise võistkonna koosseisus 6. kohale tulnud Toomas Vestlil ja Aaro Õismetsal.

Huviva faktina väärib mainimist, et Norra esimest võistkonda, kellele 5. koha mängus kaotati, õnnestus Vatlast pärit noormeestel alagrupis võita.

Individuaalarvetuses võistlesid Vestli ja Õismets täiskasvanute seas ning sealt tulid neile vastavalt 23. ja 22. koht. Naiste üksikmängus olid parimad läänlased 21. koha saanud Kristiina Seiton ja 23. tulnud Karin Talving.

Rahvaliigas läks läänlastel edukamalt. Esikoha võttis Mihkel Puhm ning pronksi sai Gert Laurimäe. Rahvaliigas silma paistnud Läänemaa naislauatennisistidest oli parim 7. kohale tulnud Karin Saviots.

Päevad kestsid peaaegu keskööni

Korraga mängiti 16 lauatenniselaual. Ühel laual sai Soola sõnul pidada tunni jooksul maksimaalselt 3 mängu. See tähendas, et võistluspäevad venisid pikaks. „Esimesel päeval (reedel – toim.) lõpetasime 23.15 ja teisel päeval 23,“ lausus Sool.

Pühapäeval õnnestus võistlustega ühele pool saada varem – kell 18.15 olid mängud lõppenud. Soola sõnul läksid võistlused pikkadest päevadest hoolimata korda.

Ka pealtvaatajaid oli päris arvukalt. „Palju oli vanemaid oma lastega. See oli tore,“ ütles Sool.

Tänavune Kanepi memoriaal paistis silma ka sellega, et esmakordselt tehti turniirist otseülekanne internetis. Ülekandeks kasutati 3 kaamerat. „Vaatajaid oli enam kui 10 riigist, isegi Ameerikast,“ ütles Sool.

Esimese kogemuse otseülekande korraldamisest sai Eesti lauatenniseliit viimaselt EMil käies. Siis edastati mänge oma jõududega. Haapsalus oli korraldajatele abiks aga Haapsalu kolledži meeskond Indrek Viireti juhtimisel.

Ainsad häirivad probleemid, millega korraldajatel tuli rinda pista, olid Soola sõnul seotud välisvõistkondade transpordiga.

Soola jaoks oli üllatav olnud, et üks Tallinna lennujaama saadetud bussijuht ei läinud saabuvale võistkonnale terminali vastu ja ootas neid selle asemel lihtsalt bussis, jättes tennisistid sellega lennujaama ringi ekslema.

Sarnane intsident oli juhtunud ka bussijuhiga, kes ei arvestanud Tallinna sadamasse soomlasi peale võtma sõites hommikuse tipptunniga ja jäi tunniks ajaks ummikusse kinni.

Majutuskohtade arv seab piirid

Järgmised suuremad võistlused, mille Haapsalu lauatenniseklubi korraldab, on 2015. aasta suvel toimuvad Põhja-Euroopa noorte meistrivõistlused.

Samuti on esitatud taotlus, et korraldada Haapsalus 2016. aastal Põhja-Euroopa täiskasvanute meistrivõistlused ja 2018. aastal Põhja-Euroopa veteranide meistrivõistlused.

Suuremate võistluste nagu Euroopa meistrivõistlused või maailmameistrivõistlused korraldamine jääks Soola sõnul Haapsalus majutuse taha, sest siin pole lihtsalt võimalik leida ööbimisvõimalusi tuhandetele mängijatele ja muule personalile, kes sellise mastaabiga võistlustele saabuksid.

„Põhja-Euroopa on [osavõtjate arvult] piir,“ lausus Sool.

Fotod: Arvo Tarmula.

8. Kanepi memoriaali parimad läänlased

Mihkel Puhm: 1. koht rahvaliigas

Gert Laurimäe: 3. koht rahvaliigas

Toomas Vestli: 6. koht juunioride võistkondlikus arvestuses ja 23. koht meeste individuaalturniiril

Aaro Õismäe: 6. koht juunioride võistkondlikus arvestuses ja 22. koht meeste individuaalturniiril

Karin Saviots: 7. koht rahvaliigas

Kristiina Seiton: 21. koht naiste individuaalturniiril

Karin Talving: 23. koht naiste individuaalturniiril

lauatennise01 lauatennise02 lauatennise03 lauatennise04 lauatennise05 lauatennise06 lauatennise07 lauatennise08 lauatennise09 lauatennise10 lauatennise11 lauatennise12 lauatennise13 lauatennise14 lauatennise15 lauatennise16

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments