Lihula vald otsustas Kasari kooli kinni panna

Kaie Ilves

kaie@le.ee

kasari kool

Lihula vallavolikogu otsustas sulgeda Kasari kooli, kus õpilaste arv on langenud alla jätkusuutlikkuse piiri.

Lihula vallas on koolijuhid ja kohaliku omavalitsuse esindajad allkirjastanud kokkuleppe, mille järgi on algkooli jätkusuutlikkuse piiriks 12 õpilast.

Kasari koolis õpib tänavu 9 last, neist 5 on Lihula valla lapsed, 4 last on teistest omavalitsustest ja elavad kooli juures tegutsevas riigi rahastatavas õpilaskodus.

"Pole midagi teha. Aeg on oma töö teinud. Rahvast Kasari piirkonnas on vähemaks jäänud," ütles Lihula vallavolikogu esimees Jaak Kastepõld.

Lihula valla 2014. aasta eelarvest kulub Kasari kooli ülalpidamiseks 53 000 eurot. Metsküla algkooli ülalpidamiseks kulub 22 000 eurot, Lihula gümnaasiumi ülapidamiseks 335 000 eurot.

“Numbrite võrdlemisel on selge, et Kasari kooli ülapidamiseks ühe õpilase kohta kulub ebamõistlikult palju vahendeid,” seisab kooli sulgemise otsuse eelnõu seletuskirjas.

Kulukas on ka Kasari koolihoone ülapidamine. Koolihoone on ette nähtud kuni 100 õpilasele.

Kooli sulgemisotsuse poolt hääletasid kõik 11 kohal olnud volimeest.

Kaks aastat tagasi sulges Lihula vald Tuudi algkooli.

Tulevast sügisest jääb valda kaks kooli: Metsküla algkool ja Lihula gümnaasium.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments