Neli omavalitsust tõstis ranitsatoetust

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Ranitsatoetused, mida omavalitsused maksavad igale 1. klassi minevale lapsele, erinevad Läänemaal üle kuue korra.

Ranitsatoetus on Läänemaa omavalitsustes püsinud enam-vähem ühesuurune euro tulekust peale, tänavu tõstsid toetust neli omavalitsust: Haapsalu (86 euro võrra), Hanila (35 euro võrra), Noarootsi (8 euro võrra) ja Vormsi (6 euro võrra).

Suurimat toetust maksavad Noarootsi (200 eurot), Ridala (192 eurot) ja Haapsalu (150 eurot), pisimat Nõva (32 eurot) ja Lihula (35 eurot). 

„Meil on vähe inimesi ja neid peab hoidma. Kui vaadata kulutusi koolitarvetele, siis ranits maksab juba 50 eurot,” ütles Noarootsi vallavanem Triin Lepp.

Maakonna pisim ranitsatoetus (32 eurot) on Nõva vallas, aga seegi jääb valla rahakotti alles, sest tänavu ei lähe Nõval 1. klassi mitte ühtegi last.

Pikemalt saab Läänemaa ranitsatoetustest lugeda tänasest Lääne Elu paberlehest.

Ranitsatoetused Läänemaal

ranitsat

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rahvuslane
9 aastat tagasi

Nii me täidamegi maa lastega!

mis ikka
9 aastat tagasi

Tore,et tekstile parandused sisse on viidud, algne versioon oli tõesti väheke segadusi tekitav.

kodanik
9 aastat tagasi

Mina Haapsalut suurimate ranitsatoetuste maksjate sekka üldse ei paneks, vahe on ikka üle 100 euro, seega 192 eurot ja 86 eurot ei ole heas mõttes võrreldavad. Koalitsioonileppes oli kirjas,et aastaid paigal püsinud ranitsatoetust tõstetakse vähemalt kahekordseks ehk siis 128 euro suuruseks, aga ju siis lapsesõbralikule linnale ei olnud see piisav prioriteet.Selle eest on meil neli linnapead, kui nüüd viies linnapea Erko Kalev sealt pundist välja jätta, siis on meil 6 kõrgepalgalist osakonnajuhti,lisaks Peetrike ja kallis Mari, rohkemat ju vaja ei olegi, või on?

kodanikule
9 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Haapsalu tõstis toetust 86 euro võrra. Toetus ise on 150 eurot.

kodanik
9 aastat tagasi
Reply to  kodanikule

vabandust, siis on minu viga, siis saab Haapsalu pluss punktid juurde ja võib kuuluda uhkelt kolme sekka.

kodanik
9 aastat tagasi
Reply to  kodanik

lisaksin juurde,et ka Martna maksab Haapsalust kõrgemat ranitsatoetust, summaks on 127.90 eurot ,seega peaks tema kolme kõrgema maksja sekka kuuluma. Lääne-Nigulas on samuti Haapsalust kõrgem ranitsatoetus ning üks mis Lääne -Nigulas veel märkimist väärib, on see,et seal pööratakse ka suurperedele tähelepanu, Haapsalu linn on need perekonnad igas mõttes unustanud.