Noored kunstnikud flirdivad Haapsaluga

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 9

Tartu kõrgema kunstikooli õppejõud Imbi Kruuv jäädvustab koos viie noore kunstnikuga sel nädalal Haapsalut mängulistele visanditele ja joonistustele. Valminud töid saab näha Haapsalu kunstikooli galeriis. Näituse pealkiri on „Flirt”.

„Flirt on midagi mängulist ja emotsionaalset. Ka meie visandid tulevad mängulised. Me justkui flirdime linnaga,” ütles Kruuv.

„Haapsalu on maaliline, õrn ja tundlik linn. Temas ei ole sellist bravuuri nagu näiteks Pärnus. Haapsalu kui linn sobib flirtimiseks suurepäraselt,” ütles Kruuv. Kruuvi sõnul valib iga kunstnik ise, mida või keda ta Haapsalus ringi käies kujutab.

Kõik seltskonda kuuluvad kunstnikud on Kruuvi sõnul lõpetanud Tartu kõrgema kunstikooli. Neil on ka varasem side Haapsaluga, sest oma õpingute jooksul sattusid kõik nad Kruuvi käe all Haapsallu maalipraktikale.

Ettevõtmise idee sündis Tartus Antoniuse õues, kus Kruuv oli Haapsalu kolledžist praktikale tulnud tudengitega maalimas. Parasjagu möödusid sealt Kruuvi endised õpilased, kellega vesteldes tuli välja, et nad soovivad taas Haapsallu minna. „15 minutiga saime plaani paika,” lausus Kruuv.

Kunstnikel on plaan korraldada sellist „linnaga flirtimist” igal aastal. „Igal aastal eri paik,” sõnas Kruuv.

Fotod: Arvo Tarmula.

IMG_7828 IMG_7832 IMG_7833 IMG_7838 IMG_7847 IMG_7849 IMG_7855 IMG_7871 IMG_7875

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments