0

Politsei lahendab kaheksa kuritegu kümnest

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

PolitseiSelle aasta viie esimese kuuga on politsei avastanud üle 80% kuritegudest.

Läänemaal on tänavu registreeritud 261 kuritegu, neist 210 ehk 80,45% on avastatud.
„Sellega võib rahul olla,” märkis kohalik politseijuht Margus Kaldma ja lisas, et see protsent on Eestis ilmselt üks suuremaid.

Kuritegevus kasvab Läänemaal. Peamine kasv tuleb vägivallakuritegude arvel: perevägivalla ja muu kehalise väärkohtlemise arvel. Samuti on kasvanud varavastaste kuritegude arv.

„Korduvat vägivalda on palju,” nentis Kaldma. See tähendab, et vägivalla all kannatavad peamiselt ühed ja samad pered. Politseil aga jäävad käed lühikeseks, et neis peredes vägivalda ennetada. Nii otsitakse koostööpartneritega võimalusi neid peresid aidata.

Kaldma sõnul on 80% väljakutseid seotud alkoholi liigtarbimisega.

Kui muid väärtegusid jääb vähemaks, siis narkootikumidega seotud väärtegusid tuleb juurde. See tähendab peamiselt narkootikumide tarbimisega vahelejäämist. Neid juhtumeid on tänavu olnud 20, mullu sama ajaga oli neid viis.
Varasemast rohkem on politsei saanud väljakutseid.

Tänavu viie kuuga on liikluses hukkunud kaks inimest. Inimesed on saanud viga 15 liiklusõnnetuses, ühes liiklusõnnetuses sai viga koguni kaheksa inimest. See juhtus Parila lähedal, kui inimesi puupüsti täis sõiduauto sõitis teelt välja. Juht oli purjus.

Vahele on jäänud 60 purjus juhti.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz