Läänlased kutsuvad Eesti Panka appi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Priit_Perens_6

Swedbanki peadirektor Priit Perens ütles intervjuus Postimehele, et Haapsalu kontori sularahavabaks muutmise vastaste protestide üks põhjusi on poliitiline võitlus. Foto: Swedbank

Läänemaa omavalitsusjuhid saatsid esmaspäeval kirja Eesti Pangale, kutsudes selle presidenti Ardo Hanssonit appi võitlusse pangateenuste eest provintsis.

Linnavolikogu ja vallavanemate kirja ajendiks oli Swedbanki otsus lõpetada Haapsalu kontoris sularahatehingud tuleva nädala algusest.

Lääne–Nigula volikogu esimees Andres Kampmann andis üleskutsele oma allkirja, sest tema sõnul peaks Eesti Pank kommertspankade tegevuse üle vaatama.

„Kas pankade ülesanne on ainult rahva raha eest kasumi saamine või peaksid olema tagatud ka teatud teenused,” arutles Kampmann.

„Olukord ei ole normaalne, kui suur pank ei võimalda valuutat vahetada ja sularahaga arveldamiseks peaks minema Tallinna. Asi ei ole regionaalsest küljest õige. Siin on vaja riigi sekkumist,” nentis Kampmann.

Eesti Panga asepresident Madis Müller ütles Lääne Elule, et pankade ühtne sularahaautomaatide võrgustik ei pruugi olla lahendus, mida omavalitsusjuhid loodavad.

Müller kinnitas, et Eesti Pank mõistab omavalitsusjuhtide muret, kui suur ettevõte lõpetab mõne teenuse pakkumise.Müller ütles, et Eesti Pank ei hakka hindama pankade otsuseid kontorivõrgu kulude kärpimisel. Ta lisas, et pank võib mõnd teenust ka kahjumiga pakkuda, kui peab kohalolekut mõnes maakonnas tähtsaks.

Väidetavalt on skandaal Swedbanki ümber paisunud nii suureks, et otsust Haapsalu pangakontor sularahavabaks muuta on arutanud Eesti Panga juhatus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Säga
9 aastat tagasi

Klge läänlased kutsuge oma patroon Lipstok appi. See ju teie jumal, kelle ees maani kummardate. Tegite ta ju linna aukodanikuks.