Järgmisel nädalal läheb taas soojemaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Pääsukesed (2)Foto: Urmas Lauri

Täna ulatub Eesti kohale madalrõhulohk, milles tekib uus osatsüklon. Taevas püsib enamasti pilvisena. Öösel ja hommikul sajab sageli vihma. Põhja- ja kirdetuul on tugev eelkõige saartel ja rannikul, puhangud ulatuvad 20 m/s. Sooja on 5..9°C. Päeval on sadusid enam Lääne- ja Põhja-Eestis (50-90%), mujal harvem (25-50%). Tuul vähehaaval nõrgeneb. Sooja on 11..17°C.

Reedel (30. mail) suundub madalrõhkkond Soome poole ja nõrgeneb. Vihmahooge on öisel ajal vaid üksikutes kohtades, päeval aga laialdasemalt. Tõenäosus on Lääne-Eestis 75% ümber, Ida- ja Lõuna-Eestis kuni 50%. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Sooja on öösel 5..10, päeval 12..17°C.

Laupäeval (31. mail) on mõjusam nõrk madalrõhuväli ja hoovihma võimalus on suur eelkõige Lääne- ja Põhja-Eestis (50-80%). Puhub nõrk idakaare tuul. Sooja on öösel 5..10, päeval 13..19°C.

Pühapäeval (1. juunil) on tugevam kõrgrõhuvöönd. Ilm püsib enamasti sajuta ja selgema taevaga ning on rahulik kuni keskpäevani. Pärastlõunal läheneb lõuna poolt madalrõhkkond ja selle pilvetsoon katab Kagu-Eesti, õhtuks jõuab sinna ka vihm. Saju tõenäosus suureneb üle 50 %. Tuul pöördub kirdesse ja tugevneb. Sooja on öösel 6..11, päeval 15..19°C.

Esmaspäeval (2. juunil) katab Eestit madalrõhkkonna serv ja vihmahoogude võimalus on 50% piires. Kui madalrõhkkond nii kaugele põhja ei ulatu, siis võib ilm kuivem olla. Puhub mõõdukas kirde- ja põhjatuul. Sooja on öösel 7..12, päeval 16..21°C.

Teisipäeval (3. juunil) jääme kõrg- ja madalrõhuala piirimaile. Mõnes kohas võib hoovihma sadada (tõenäosus 25-50%). Puhub mõõdukas kirde- ja idatuul. Sooja on öösel 7..12, päeval 15..21°C. Kui lõunavoolus saabuv soe ka Eestit riivab, siis tõuseb temperatuur idapoolsetes maakondades kõrgemale.

Kolmapäeval (4. juunil) püsib piiripealne seis kõrg- ja madalrõhkkonna vahel ning vihmahoogude tõenäosus ulatub kohati kuni 75%-ni. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Sooja on öösel 8..13, päeval 17..23°C.

Allikas Ilmteenistus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments