Roostal algavad kõrgemad riigikaitsekursused

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Roosta puhkeküla. Foto Arvo Tarmula
Roosta puhkeküla. Foto Arvo Tarmula

Roostal algavad esmaspäeval kõrgemad riigikaitsekursused, teatas kaitseministeerium.

Kuue päeva jooksul saavad kursuslased põhjaliku ülevaate Eesti julgeoleku- ja kaitsepoliitikast, välispoliitikast, riigikaitse korraldustest ja selle seadusandlikust keskkonnast. Samuti kuulavad kursusel osalejad loenguid rahvusvahelisest kaitsealasest koostööst, Eesti kaitseinvesteeringutest ning sisejulgeolekust.

Kursused avab kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marran. Ettekannetega esinevad teiste seas peaminister Taavi Rõivas, kaitseminister Sven Mikser, välisminister Urmas Paet, kaitseväe juhataja kindral Riho Terras ning kaitse-, välis- ja siseministeeriumi ametnikud ja kaitseväe ohvitserid.

Kaks korda aastas toimuvaid kõrgemaid riigikaitsekursuseid korraldab Rahvusvaheline kaitseuuringute keskus(www.icds.ee). Kursustel osalevad poliitikud, riigiametnikud, sõjaväelased, ettevõtjad, ajakirjanikud, haridustöötajad ning mitmetes teistes eluvaldkondades aktiivsed inimesed.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments