Lahkus ajakirjanik Hille Tänavsuu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Pärast pikka võitlust raske haigusega suri laupäeval, 5.aprillil staažikas ajakirjanik Hille Tänavsuu.

Hille Tänavsuu sündis 17.septembril 1941. Ta lõpetas Tartu Ülikooli ajakirjanduse erialal ning figureeris Eesti meediamaastikul ligi pool sajandit, olles armastatud kolleegiks ja mentoriks mitmele põlvele ajakirjanikele.

Hille Tänavsuu on töötanud ajalehes Säde, samuti Õhtulehes kirjandusliku kaastöötajana, osakonnajuhatajana, toimetaja asetäitjana ja erikorrespondendina. Aastatel 1997-2005 oli ta Pärnu Postimehe reporter, seejärel Postimehes reporter-toimetaja. Ta on Eesti ajakirjanike liidu auliige.

Viimased ligi kaheksa aastat võitles Hille Tänavsuu vähihaigusega. Ta oli tänulik paljudele toetajatele, kelle abiga õnnestus hankida kallis vähiravim, mida Haigekassa ei pidanud piisavalt kulutõhusaks. Ravim andis Hille Tänavsuule lisa eluaasta.

Missioonist aidata teisigi sarnases olukorras vähihaigeid ja nende perekondi vajalike ravimite hankimisel asutas Hille Tänavsuu koos poja Toivo Tänavsuu ja Janek Mäggiga tänavu veebruaris vähiravifondi “Kingitud Elu”.

Hille Tänavsuu ärasaatmine on laupäeval 12.aprillil kell 12 Oleviste kirikus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
siin
10 aastat tagasi

Poeg ja ema võitlesid pikalt. Kurb, et tuli alla vanduda. Kaastunne.