Tele2 võrguvahetustööd võivad põhjustada levikõikumisi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tele2 lõpetas kõigis Eesti idapoolsetes maakondades suured võrgutööd, millega vahetati välja kogu 2G ja 3G tugijaamade raudvara ja lisati 48 uut 3G saatejaama. Praegu käivad võrguvahetustööd Lääne-Eestis, saartel ja Pärnumaal, teatas Tele2 Eesti kommunikatsioonijuht Hans Saarvelt.

Tele2 on praeguseks uuendanud olemasoleva raadiovõrgu Lääne- ja Ida-Virumaal, Järva-, Jõgeva-, Viljandi-, Tartu-, Valga-, Põlva- ja Võru maakonnas.

Tele2 Eesti raadiovõrgu juhi Tanel Sarri sõnul paranes mobiilse interneti katvus üheksas maakonnas keskmiselt 25 protsenti. “Koos 2G ja 3G võrgu väljavahetamisega ehitasime ühtlasi välja ka 4G valmisoleku,” lisas Sarri.

“Uus tehnoloogia on senisest 25 protsenti energiasäästlikum, kuid samas võimsam ja töökindlam,” ütles Sarri. Võrguvahetuse käigus lisas Tele2 üheksasse maakonda 48 uut 3G saatejaama.

Praegu käivad võrguvahetustööd Lääne-Eestis, saartel ja Pärnumaal, kus võib seetõttu esineda lühiajalisi levikõikumisi.

Lisaks olemasoleva võrgu väljavahetamisele katab Tele2 tänavu lisaks praegustele suurematele piirkondadele kogu Eesti 4G-ga ja uuendab oma veebikanalid ning arveformaadi lihtsamaks ja mugavamaks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
girls sandals
10 aastat tagasi

I appreciate you sharing this blog.Really looking forward to read more. Cool.

5 dollars
10 aastat tagasi

I cannot thank you enough for the article post. Fantastic.