Haapsalus algasid Eesti meistrivõistlused rahvusvahelises kabes

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Täna algasid Haapsalu spordikeskuses (Lihula mnt 10) Eesti meistrivõistlused rahvusvahelises kabes, mis kestavad Eesti Vabariigi sünnipäevani 24. veebruaril.

Turniiri avas Haapsalu linnapea Urmas Sukles ning kabehuvilistele annab simultaani suurmeister Urmo Ilves. Võistlusi on võimalik alates tänasest kuni esmaspäevani spordikeskuses jälgida.

„Haapsalu on kujunenud üheks kabe oluliseks keskuseks Eestis,“ ütles Haapsalu linnapea Urmas Sukles. „2012. aastal toimusid siin Eesti meistrivõistlused vene kabes, millest on korraldajatel ja osavõtjatel meeldivad mälestused. Loodan, et meie linna nooremad ja vanemad huvilised leiavad sellelt turniirilt indu hakata ka ise tegelema kabega,“ lisas Sukles.

Tänavu korraldatakse üle kümnete aastate rahvusvahelise kabe Eesti meistrivõistlusi taas pealinnast väljaspool. “Meil on väga hea meel, et Haapsalu linn ja Läänemaa kabeklubi on selle turniiri korraldamisele õla alla pannud. Olen ka ise Haapsalu turniiridel väga palju mänginud ja usun, et vanemate kabetajate jaoks on Haapsalus omajagu nostalgiat ning nooremad avastavad Haapsalu kui mõnusa võistluspaiga, kuhu hiljem korduvalt tagasi tulla,” rääkis Eesti Kabeliidu asepresident Tarmo Tulva.

Korraga toimuvad nii Eesti meeste 59. meistrivõistlused kui ka Eesti naiste 42. meistrivõistlused rahvusvahelises kabes, kus osaleb u 25 võistlejat, kelle hulgas on suurmeister Urmo Ilves ning paljukordne Eesti meister Kaari Vainonen.

Eesti Kabeliit

  • Eesti Kabeliit asutati 22. aprillil 1990. Rahvusvahelise Kabekonföderatsiooni (FMJD) liikmeks võeti Eesti Kabeliit vastu 19. oktoobril 1991. Eesti Kabeliit on ka Eesti Olümpiakomitee liige. Kabeliidul on 14 liikmesklubi.
  • Eestis harrastatakse mitut kabeliiki, kõige suurema kandepinnaga on vene kabe ja rahvusvaheline kabe (vastavalt 64-ruuduline ja 100-ruuduline kabe).
  • Aktiivseid kabe harrastajaid on Eestis üle tuhande. Eestis on palju kõrgetasemelisi kabetajaid, teiste seas kolm rahvusvahelist suurmeistrit: Urmo Ilves, Arno Uutma ning Kaido Leesmann.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments