Galerii: Vesi on kõik jääteed uputanud

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vormsi jäätee pealesõit Rohukülas.
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 20

Noarootsi jäätee on vallutanud varesed, Vormsi jääteel ujuvad kalad. Millal jääteed uuesti avatakse see sõltub ilmast. Lähipäevadeks lubab ilmateenistus aga plusskraade. Ära jääb ka homseks kavandatud Filter Vormsi Jääretk. See kavatsetakse korraldada 23. veebruaril.

Eile lõuna paiku avatud Hiiumaa ja Saaremaa vaheline jäätee sai lahti olla vaid mõned tunnid, sest öösel alanud vihmasadu ning merevee taseme tõus on nii sealse kui ka Vormsi ja Noarootsi jäätee taas sulgenud.

„Ära sa mingil juhul jääle sõida,“ hoiatas Haapsalus Noarootsi jäätee pealesõidul valvet pidav naisterahvas ja lisas, et täna on juba kaks masinat läbi jää vajunud, üks olnud maastikukulgur ning teine sõiduauto. Mõlemad sõidukid pääsesid siiski kerge ehmatusega põhja nad siiski ei vajunud.

Haapsalu Österby jäätee on suures osas praegu vee all. Selle on vallutanud aga varesed, kes sealt söögipoolist otsimas käivad.

Tõkkepuu on ees ka Rohuküla-Sviiby jääteel. Rohuküla-poolne pealesõit on aga kohati murenenud ning mõnikümmend meetrit kaldast on juba paarikümne sentimeetri paksune veekiht. Vormsi jääteel seega praegu liigelda ei saa, kuid selle on hõivanud kalad (vt pilte).

Vormsi jääteel tänavu läbivajumisi veel olnud ei ole, ütles jääteevalvur.

„Hilise talve tõttu pikalt küsimärgi all olnud Filter Vormsi Jääretke toimumine on tänaseks üsnagi kindlaks saanud,“ kirjutas uudisteportaal Hiiuelu jaanuari lõpus.

Täna ilmus aga korraldajate veebilehele teade, et jääretk on edasi lükatud 23. veebruarile. „Kui veel eile oli jääseis hea, siis öösel sadanud vihm ja kõvad soojakraadid on jää peale tekitanud ühtlase u 2 cm paksuse veekihi ning on selge, et homme sõita ei saa,“ teatasid korraldajad.

Fotod: Urmas Lauri

Nii Haapsalu-Österby kui ka Rohuküla-Sviiby jäätee on vee all. Ühe on vallutanud varesed, teise on hõivanud kalad.

Jääteed (2)

Jääteed (3)

Jääteed (4)

Jääteed (6)

Jääteed (7)

Jääteed (12)

Jääteed (14)

Jääteed (15)

Jääteed (19)

Jääteed (23)

Jääteed (23)

Jääteed (26)

Jääteed (27)

Jääteed (32)

Jääteed (35)

Jääteed (40)

Jääteed (41)

Jääteed (42)

Jääteed (45)

Jääteed (46)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Filter Vormsi Jääretk lükkub märtsi või jääb üldse ära | Lääne Elu
10 aastat tagasi

[…] veebruaril kirjutas Lääne Elu, et Noarootsi jäätee on vallutanud varesed, Vormsi jääteel ujuvad kalad. Millal jääteed […]

T mees
10 aastat tagasi

aa kesse need märgid ära korjab

tulemus
10 aastat tagasi

põletame autoga kütust ja imestame kliima soojenemise üle ?

mnjah
10 aastat tagasi

Kahju,oleks küll soovinud veel talve nautida!