Koolijuhid ootavad politseilt popitajate püüdmist

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lääne prefekt Priit Suve (vasakul) ja Läänemaa politsejuht Margus Kaldma. Foto: Arvo Tarmula
Lääne prefekt Priit Suve (vasakul) ja Läänemaa politsejuht Margus Kaldma. Foto: Arvo Tarmula
Lääne prefekt Priit Suve (vasakul) ja Läänemaa politsejuht Margus Kaldma. Foto: Arvo Tarmula

Esimest korda ei teinud Läänemaa politseinikud oma tavapärast aastakokkuvõtet isekeskis, vaid kuulama ja arvamust avaldama olid täna kutsutud ka partnerasutuste ja -organisatsioonide esindajad.

Lääne prefekti Priit Suve sõnul on Haapsalu jaoskond prefektuuris esimene, kus aastatulemusi uues vormis arutati. „Ükski organisatsioon ei saa olla pikka aega edukas, kui ta on aruandekohuslane ainult iseenda ees,” ütles prefekt.

Kokkuvõtte ärakuulamise järel edastas maakonna haridus– ja sotsiaalosakonna juhtaja Kersti Lõhmus koolijuhtide poolsed ettepanekud.

Koolijuhid sooviksid kohalikku konstaablit rohkem koolimajas näha. „Ta võiks vahel ka niisama läbi jalutada,” ütles Lõhmus. Ta lisas, et samuti võiks patrull tänaval vahel lapsi ja noori kinni pidada ja küsida neilt, miks nad koolis ei ole.

Lõhmuse hinnangul on ennetuses koostöö politseiga sujunud, kuid pärast novembris toimunud avariid ta selles enam nii kindel pole. „Kui me teilt midagi ootame, siis noorte ennetust,” ütles Lõhmus oma soovid politseitööle.

Läänemaa omavalitsusliitu esindanud Arno Peksar tõi välja, et paljudest suvilatesse sissemurdmistest ei kipu inimesed politseile teatama, sest tulemust pole.

Maavanem Innar Mäesalu leidis, et politseiressurssi tuleks suunata rohkem võitlusse purjus juhtide vastu.

Priit Suve tõdes lõpuks, et külaliste tagasiside oleks võinud olla konstruktiivsem ja ka politseinikud takerdusid oma ettekannetes liialt ametikeelde. „See, kuidas me räägime, peab muutuma kirjeldavast seletavaks,” ütles prefekt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
näpuga vehkija
10 aastat tagasi

Ausalt,minu meelest on politseil tähtsamaid ülesandeid,kui popitajate püüdmine. Milleks näidata kellegi suunas kogu aeg näpuga,et tema ei tee ja tema ei tee,tehke parem ise. Suured linnajuhid ja muud haridustegelased,kogunege ja pange oma pead tööle. Mina näiteks Haapsalu linna haridsuosakonnast ei kuule üldse midagi, ainult siis kui kusagil makse tõsta on vaja või skandaalid on,positiivset sisuliselt midagi. Tahakski teada, kas tegeletakse seal veel millekagi? Või vahib aselinnapea Põld ainult oma cv-d ja osakonnajuhataja Täht rändab mööda koolitusi,millest kasu ei ole siiani veel kellelegi olnud?

ei üllata
10 aastat tagasi

Põld ei erine Rahuvarmist , kunagi öeldi hästi, paned Rahuvarmile seeliku selga saadki Põllu ja noh Täht, sellega tuleb leppida,et Valget Daami näeb Haapsalus tihedamini kui Tähte . Nemad kahekesi mingugi siis Haapsalu tänavaile popitajaid püüdma.

Varguse ohver
10 aastat tagasi

Paar aastat tagasi murti eramaja pööningule sisse, laamendati seal pisut ja viidi asju ära. Mida tegi politsei? Ütles, et teil ei ole mingit mõtet avaldust kirjutada. Ütlus kõlas tungiva soovitusena.
Kes kaitseb Haapsalu elanikke?

teadja
10 aastat tagasi
Reply to  Varguse ohver

jutt väga lùhike.Ära ulu ja pöördu politsei sisekontrolli poole.Tallinnas Pärnu mnt
Andmed leiad internetist.Saadad tähitud kirjaga avalduse vöi helistad.
Töde on see,et Haapsalu politsei vargustega ei tegele.
Ennem malka ja síis palka.

Pajuvits
10 aastat tagasi

Huvitav kas politsei ei saaks tulevikus Hr Paiot suitsetavaid lapsi piiluma ja pildistama saata? Protokollima, noomima,vanematega suhtlema. Siis on selge tulemus tehtud tööst ja välistatud võimalus härradele teistele jaoskonnast infot lekitada.

politseitöö
10 aastat tagasi

lihtsustamiseks popitegijate püüdmisel peaksid õpilased kohustuslikus korras kandama rinnal ja seljal mingit eraldusmärki, mis näitab , et on tegemist õpilasega, näiteks riide külge õmmeldud suurt numbrit, mis näitab ka ühtlasi ära, mis klassis ta käib. vabatahtlikus korras saab kasutada ka pensionil olevaid õpetajaid ja endisi miilitsaid

See peaks
10 aastat tagasi

….rohkem kodu rida olema. Aga küsimus poltseile: kuidas karistati ülemkonsaabel Nõvat,kes väitis,et oli kontrollinud Silma nelikohvriga avarii juhti ? Ka mina olen praegu täis,aga mitte roolis…Ja kas Nõva saab varsti korralikule politseipensionile ??

teadja
10 aastat tagasi

Kùsimus Margus Kaldmale?Mis aastal hakkab Haapsalu politsei tegelema vargustega.Pra
egu ainult föönitatakse tee ääres ja tegeldakse ajujahiga helkuri mittekandjatele.
ehk siis millal tööle hakkate?

Margus
10 aastat tagasi
Reply to  teadja

Siis kui te meile helistate ja annate varga üle, soovitavalt elusalt

teadja
10 aastat tagasi
Reply to  Margus

Totakas vastus.Istu hinne kaks.

madis
10 aastat tagasi
Reply to  teadja

igati asjakohane vastus, kurb kui irooniast aru ei saa