2

Läänemaa kuritegevust kergitasid altkäemaksu- ja vägivallajuhtumid

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Täna justiitsministeeriumi pressikonverentsil avaldatud materjalidest selgub, et Läänemaal on kuritegevus kasvanud 38%.

Läänemaa kuritegevust on kõige rohkem kergitanud vägivallakuriteod ja altkäemaksuga seotud juhtumid.

Kui 2012. aastal oli kehalise väärkohtlemise juhtumeid 76, siis 2013. aastal juba 125. Läänemaa politseijuhi Margus Kaldma sõnul on siinjuures umbes poolesajal juhul tegemist lähisuhtevägivallaga, kuid löömisi tuleb ette ka hoovides, tänavatel ja mujal. „Enamasti on osapooled omavahel tuttavad,” kommenteeris Kaldma.

2013. aastal kasvas ka altkäemaksujuhtumite arv. Kui 2012. aastal ei registreeritud politseis ühtegi altkäemaksujutumit, siis 2013. aastal oli neid 117 — altkäemaksu andmist 35, vahendamist 50 ja võtmist 32 episoodi. Enamikel juhtudel on tegemist paari kriminaalasja eri episoodidega.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Onu Mati
Onu Mati

kuule Kaldma,millal vargustega vöitlema hakkate.Rahvast huvitab see väga.
Hakake tööle kah juba seal Lossiplatsil.

Tädi Kati
Tädi Kati

Küll paio varati puhkuselt tuleb ja korra majja lööb,puhatud küll juba

wpDiscuz