Haapsalus tulevad Šoti päevad

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Märtsikuu esimesel nädalavahetusel tutvustatakse Haapsalus Šoti kultuuri: muusika, viski, seelikus mehed ja tants.

7. märtsil algavad kultuuripäevad sünnivad koostöös Šotimaa sõprade klubi, Suurbritannia saatkonna, viskiklubi ja Eesti-Šoti kultuuriseltsiga.

Programm algab reede õhtu kultuurimajas humoorika filmiga “Inglite osa”, mis sai Cannes’is 2012. aastal žürii eripreemia. Sellele järgneb viskikoolitus, kus osalistele tutvustatakse viski maitsmise kultuuri.

„Viski on väga erinev, ta on maitsejook nagu vein, erinevate nüanssidega, erineva suitsususega,” rääkis linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus.

„Viskimüüjad proovime saata kohvikutesse, et ka seal oleks elu,” lisab Parbus.

Laupäeval on Haapsalu raudteejaamas viskitundmise meistrivõistlused, kus võistlejad peavad erinevaid viski sorte lõhna ja maitse järgi ära tundma. Mullu tuli võitjaks Põltsamaa viskiklubi. Eestis on kuus viskiklubi.

Laupäeva õhtul esinevad Kukerpillid šotipärase kavaga. Oodata on ka Šoti torupillimängijaid ja tantsijaid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
NK
10 aastat tagasi

„Viskimüüjad proovime saata kohvikutesse, et ka seal oleks elu,” lisab Parbus.

Kuidas seda lauset peab mõistma?
Mis seal kohvikutes siis ilma viskita on või ei ole?
Et ilma viskita polegi üldse mingit elu või?

teeks
10 aastat tagasi

järgmiseks põlvamaa päevad, siis saaks samaka tegijad oma erineva suitsususega toodangut siia tutvustama ja degusteerima tuua, ja need samakatundmise meistrivõistlused oleks ka igati oodatud üritus kohe kindlasti

Juku
10 aastat tagasi

Kas ka tavainimene saaks midagi hingele? Miks seda viski joomist nii suuresti reklaamitakse? On see reklaamiseadusega ka kooskõlas? Minu arusaamist mööda võiks seesugune ettevõtmine toimuda klubilises vormis, aga mitte suurtele rahvahulkadele.