Haapsalu pitsikeskus hakkab valmis saama

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Arvo Tarmula / arhiiv
Foto: Arvo Tarmula / arhiiv
Foto: Arvo Tarmula / arhiiv

Haapsalu käsitööselts alustas pitsikeskuse, sallimuuseumi ja käsitööliste kooskäimiskoha sisustamist Karja 25 majja.

Selts kolib praegu uude majja sallimuuseumi eksponaate, mis olid seni Ehte käsitöökoja pisikeses pimedas toas. Uues asukohas on nii palju ruumi, et sinna tuuakse Kastani tänava sotsiaalmajast üle ka käsitööseltsi tegevus ja vara.

„Muuseum, koolitus, seltsitegevus, väike käsitööpood,” loetles käsitööseltsi liige Siiri Reimann (paremal, pildil koos Mirje Simsiga).

Pitsikeskus hakkab toimima kolme osapoole koostöös. Majale annab sisu ja hinge Haapsalu käsitööselts. Seitsme aasta rendilepingule kirjutas alla SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumide juht Anton Pärn. Sihtasutus hoolitseb, et maja oleks soe ja valge.

Et maja oli elektriküttel, andis linnavalitsus keskkütte sisseseadmiseks, elektrisüsteemi uuendamiseks ja ruumide korrastamiseks 15 000 eurot.

„Ehitajad on läinud, nüüd peame ise hakkama saama,” ütles käsitööseltsi tegevjuht ja Haapsalu pitsikeskuse juhataja Mirje Sims.

Linnavalitsus kannab ka kommunaalkulu ja rendi.

Pitsikeskuse avamine tuleb 1. veebruaril.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments