Roostal algasid kõrgemad riigikaitsekursused

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna algasid Roostal 29. kõrgemad riigikaitsekursused, kus erinevate elualade esindajad saavad ülevaate Eesti riigikaitsest.

Viie päeva jooksul kuulavad kursusel osalejad muuhulgas ettekandeid Eesti kaitsepoliitikast, kaitseplaneerimisest, rahvusvahelisest julgeolekust ja arengutest lähiriikides, teatas kaitseministeeriumi pressiesindaja Artur Jugaste.

Ettekannetega esinevad peaminister Andrus Ansip, välisminister Urmas Paet, siseminister Ken-Marti Vaher, kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras, kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili ja teised.

Kolmapäeval teevad osalejad väljasõidu Dirhami sadamasse, kus külastavad mereväelaeva, reedel on plaanis ringkäik Ämaris, kus kursuslastele demonstreeritakse kaitseväe ja siseministeeriumi valitsemisala varustusest.

Reedel annab kursantidele tunnistused kaitseminister Urmas Reinsalu.

“Kõrgemad riigikaitsekursused on oluliselt kaasa aidanud sellele, et Eesti ühiskonnas valitseb konsensus kehtiva riigikaitsemudeli ja kindla kaitsekulutuste määra osas,” ütles kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marran kursuste avakõnes. “Loodan, et järgmisena aitavad riigikaitsekursused luua ühtset arusaama riigikaitse laiast käsitlusest, kus iga asutus peab mõistma oma rolli riigi julgeolekus.”

Kõrgemad riigikaitsekursused toimuvad alates 1999. aastast ja need on lõpetanud üle 1300 inimese. Kursustel osalevad poliitikud, riigiametnikud, kaitseväelased, ettevõtjad, ajakirjanikud, haridustöötajad ning mitmetes teistes eluvaldkondades aktiivsed inimesed.

Kõrgemaid riigikaitsekursuseid korraldab rahvusvaheliste kaitseuuringute keskus koostöös kaitse-, sise- ja välisministeeriumiga.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz