Kaitseväe juhataja kõneles Roostal laiapindsest riigikaitsest

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras esines täna Roostal kõrgematel riigikaitsekursustel loenguga laiapindsest riigikaitsest ning kaitseväe ees lähiajal seisvatest ülesannetest.

Terras rõhutas, et Eesti riigi kaitsmist tuleb käsitleda laiemalt kui vaid läbi sõjalise prisma. “Riigikaitse hõlmab kogu ühiskonda, lisaks jõuametkondadele kannavad olulist rolli teised riigiametid, era- ja valitsusvälised asutused,” ütles Terras, kelle sõnul vajab riigikaitse senisest paremat ametkondadevahelist koordinatsiooni ja mõistmist, et sõjaline kaitse on osa laiemast riigikaitse käsitlusest.

Kaitseväe juhataja tõi lähituleviku ülesannetest rääkides esile vajaduse panustada kaitseväe inimvara kestlikkusse ning rõhutas Kaitseliidu ja vabatahtliku kaitsetegevuse olulisust. “Suurimaks väärtuseks riigikaitses on sellega vabatahtlikult liitunud inimesed,” ütles brigaadikindral Terras. “Riigi julgeolek algab kodaniku julgeolekust, kui inimene tunneb end turvaliselt, on ta valmis andma oma panuse kogukonna ja riigi julgeolekusse,” lisas ta.

Kõrgemad riigikaitsekursused on kaks korda aastas kaitseministeeriumi korraldatavad kuuepäevased kursused, kus osalejad saavad ülevaate riigikaitsest kui tervikvaldkonnast. Loengutes käsitletakse julgeoleku-, kaitse- ja välispoliitikat, riigikaitse üldist korraldust, rahvusvahelist julgeoleku- ja riigikaitsealast koostööd, kaitseväe ülesehitust ja ülesandeid ning teisi teemasid. Kaitseministeerium korraldab kõrgemaid riigikaitsekursusi alates 1999. aastast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments