Kõrgemad riigikaitsekursused toovad Roostale presidendi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Täna algavad Noarootsi vallas Roostal 26. kõrgemad riigikaitsekursused, kus eksperdid tutvustavad kõige erinevamate eluvaldkondade inimestele Eesti riigikaitse laiapõhjalist käsitlust.

Kuue päeva jooksul saavad kursuslased põhjaliku ülevaate Eesti julgeoleku- ja kaitsepoliitikast, välispoliitikast, riigikaitse korraldusest ja selle seadusandlikust keskkonnast, selgitas kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet.

Käsitletakse ka rahvusvahelist kaitsekoostööd, Eesti kaitseinvesteeringuid, sisejulgeolekut ja riigikaitse seotust teiste eluvaldkondadega.

Osalejatele tähendab see tervet nädalat ettekannete kuulamist, aruteludel osalemist ja grupitöid, kus peab lahendama riigikaitse ja julgeolekuga seotud ülesannet.

Kursused avab esmaspäeval kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras. Teiste seas esinevad kursuslastele peaminister Andrus Ansip, siseminister Ken-Marti Vaher, kaitse-, välis-, sise- ja sotsiaalministeeriumi ametnikud, kaitseväe ohvitserid ja asjatundjad. Samuti toimub kursuslaste vestlusring vabariigi presidendi Toomas Hendrik Ilvesega.

Lisaks akadeemilistele loengutele külastavad kursuslased Ämari lennubaasi, tutvuvad Paldiskis 1. jalaväebrigaadi linnakus kaitseväe ja siseministeeriumi valitsemisala varustusega ning külastavad Paldiski sadamas Eesti mereväe laeva. Kursused edukalt läbinutele antakse vastav tunnistus ja rinnamärk.

Alates 1999. aastast toimuvad kõrgemad riigikaitsekursused on lõpetanud üle 1100 inimese. Kursustel osalevad poliitikud, riigiametnikud, kaitseväelased, ettevõtjad, ajakirjanikud, haridustöötajad ning mitmetes teistes eluvaldkondades aktiivsed inimesed.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments