Politsei jagab inimestele 10 000 helkurit

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna alanud riikliku helkurikampaaniaga annab ERGO politseile jagamiseks 10 000 helkurit, et aidata kaasa jalakäijate ja jalgratturitega pimedas juhtuvate liiklusõnnetuste ärahoidmisele.

Maanteeameti ning politsei- ja piirivalveameti helkurikampaania “Me hoolime, aga ei märka” rõhutab helkuri kandmise vajalikkust, kutsudes inimesi üles kontrollima, kas nende lähedastel on helkurid olemas.

Inimesed saavad helkuri saamiseks pöörduda vastavat kleebist kandvasse politseiautosse, kust politseinikud annavad neile tasuta helkuri ning jälgivad, et inimene selle ka oma riietele kinnitaks.

“ERGO pöörab palju tähelepanu just ennetusele ja teadlikkuse tõstmisele. Kui meie jagatud helkurid on kas või ühe õnnetu tagajärjega liiklusõnnetuse ära hoidnud, on ennetustöö asja ette läinud,” kommenteeris ERGO juhatuse liige Maarika Liivamägi.

ERGO-l on maanteeameti ja politseiga hea pikaajaline koostöö, mille käigus on aastatega laiali jagatud tuhandeid helkureid, helkurveste, laste turvavööpehmendajaid ja teavituskleebiseid.

“Suurim on mure maapiirkondadega, kus pimedal ajal helkurita maanteepervel kõndivad inimesed autojuhtidele silma ei hakka. Seetõttu on oluline end helkuri abil nähtavaks teha, et ennetada võimalikku õnnetust,” selgitas Liivamägi. “Helkur on vajalik ka linnatänavail, sest kõikjal pole tänavavalgustus piisav,” toonitas ta.

Helkur peaks rippuma põlvede kõrgusel, et ta torkaks silma igast küljest. Maanteel liikudes peab helkur olema kinnitatud riietuse sõiduteepoolsele küljele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments