Haapsallane pälvis Eesti Panga teaduspreemia

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eesti Pank annab oma tänavuse 1300-eurose teaduspreemia magistritöö kategoorias haapsallasele Kaspar Ojasoole (pildil).

“Suur tunnustus,” ütles Ojasoo konkursi võidu kohta.

Ojasoo premeeritud uurimistöö käsitleb fundamentaalanalüüsil põhinevat väärtusinvesteerimist Kesk- ja Ida-Euroopa aktsiaturgudel aastate 2007–2009 langusperioodil.

“Uurisin, kuidas läheks pikaajalisel investoril, kui ta siseneb aktsiaturule sügaval langusperioodil ja üritab teadlikult valida ettevõtteid, mille majandusnäitajad on tugevad, kuid aktsiate hinnatase madal,” selgitas uurimistöö teemat mullu Tartu ülikoolis majandusteaduse magistrikraadi saanud Ojasoo.

Ojasoo testis porfelliuuringu meetodil 428 ettevõtet üheksast riigist, sh Balti riikidest. Ojasoo sai oma sõnul kinnituse, et tugevamate majandusnäitajatega ettevõtete valimine on pikaalise investori jaoks hea ka langevate turgude ajal.

Ojasoo töötab Swedbanki kõrgendatud äririski juhtimise osakonnas analüütikuna, tehes Haapsalust kaugtööd.

Doktoritöö kategoorias võitis 2300 euro suuruse teaduspreemia Anne Lauringson.

Preemiad antakse võitjaile üle 13. detsembril rahvusvahelisel finantskonverentsil “Nordic-Baltic Financial Linkages and Challenges” Tallinnas.

Urmas Sepa mälestusele pühendatud teaduspreemiat annab Eesti Pank välja üheteistkümnendat korda. Teadustööde konkursi eesmärk on ergutada teadustegevust majandusteaduse valdkonnas, avaldada tunnustust silmapaistva uurimistöö eest ja väärtustada teaduskraadi omandamise õpinguid.

Alates 2011. aastast antakse teaduspreemia välja kahes kategoorias – doktoritööl põhineva või doktoriõpingute raames läbi viidud uurimistöö ning magistri väitekirjal põhineva või magistriõpingute raames läbi viidud uurimistöö eest.

Urmas Sepp oli alates 1993. aastast Eesti Panga makromajanduse, hiljem majandusuuringute osakonna juhataja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Prints anker
10 aastat tagasi

õnnitlused!

janno
10 aastat tagasi

love