Juhtkiri: Ajaga võidu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Läänlased, kes ootavad Haapsalu raudtee taastamist, on huvi ja ärevusega jälginud transpordi arengukava koostamise käiku. Kui raudtee taastamine on arengukavas sees, on lootust, et raudtee tuleb.

Eile, mil arengukavale anti veel viimast lihvi, oli Haapsalu raudtee arengukavas sees. Küll ettevaatlikult sõnastatud, aga sees.

Rõõmustada on siiski vara. Midagi kindlat ja väga kiiret see läänlastele ei luba. Enne kui uusi raudteeühendusi tegema hakatakse, vaadatakse, kuidas on uute rongide tulek, raudtee renoveerimine ja sõidukiiruse suurendamine reisirongiliiklusele mõjunud. Sellist asja vaadatakse mitu aastat, ehk umbes kaks-kolm aastat.

Keegi ei oska praegu ennustada, kas rongiliiklusse tehtud investeeringud on ennast tasunud või selgub hoopis, et inimeste lahkumine Eestist on jätkunud, elanikkond on veel rohkem Tallinna ümber koondunud ja Läänemaale jäänud käputäiele patriootidele polegi enam mõtet raudteed ehitada.

Nõnda võib minna, kui raudtee ootamine liiga pikaks venib.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments