Lääne Elu paberleht 21. septembril

Madiken

madiken@le.ee

Matsalu loodusfilmide festival avati filmiga öökullist, avamisel astus öökull koos Mark Soosaarega ka lavale. Foto: Arvo Tarmula
Matsalu loodusfilmide festival avati filmiga öökullist, avamisel astus öökull koos Mark Soosaarega ka lavale. Foto: Arvo Tarmula

Matsalu filmifestivali kulminatsioon on homme

Reede keskpäevaks oli Matsalu loodusfilmide festivali suures saalis linastunud 15 filmi 30st omavahel võistlevast linateosest.

Hea valimistava rikkumiste „autahvel”

Haapsalu on 5. kohal, kirjutab Urmo Kübar vabaühenduste liidust EMSL Lääne Elu arvamusküljel.

Autahvlit saab lugeda siin.

Kahe talu rahvas tähistas metsavenda mälestuse

Oru valla Änniste küla kahe talu rahvas tähistas oma kodukülas kunagiste metsavendadega seotud paigad.

Mälestustahvlite idee sai nüüd Martna vallas Ohtlas elav Silvi Rehkalt mõne aasta eest, kui Ehmjas tähistati suure pidulikkusega metsavendade punkri asukoht.

Lugu saab lugeda siin.

Kaitseliit tahab vanalinna panna 36meetrise sidemasti

Kaitseliit tahab tänavu püstitada Haapsallu Lahe tänavale Lääne maleva staabi hoovi 36 meetri kõrguse sidemasti.

Jaht peab šaakalikolooniat piirama, mitte hävitama

Tõenäoliselt lisandub sel sügisel senistele jahiulukitele võõrliigiks tunnistatud šaakal, kelle arvukust keskkonnaamet tahab reguleerida.

Prokuratuur täpsustas maksupettuse kahtlustust

Lääne ringkonnaprokuratuur andis lisainfot Haapsalu tekstiilifirmaga seotud maksupettuse asjaolude kohta. Ermi sõnul ei ole tekstiilifirma igapäevase juhtimisega seotud isikud kahtluse all.

Risti pargis avati mälestuspink Voldemar Kaljuveele

Reedel avati Risti pargis mälestusmärk omaaegsele kohaliku elu edendajale Voldemar Kaljuveele (1912–1972).

Ettevõtmine õnnestus tänu kõige ehedamale kodanikualgatusele, kuna eestvedaja Endel Jeeberg ilmutas talle iseloomulikku entusiasmi ja leidlikkust, kirjutab Aivo Paljasmaa.

Hanila valla õpetajad saavad Eesti pisimat palka

Hanila valla õpetajate seitsme kuu keskmine palk on Eesti madalaim, keskmiselt teenis seal õpetaja 713 eurot kuus.

Riik on kehtestanud õpetaja miinimumpalgaks 715 eurot.

Haapsalu ettevõtjad avasid Tallinnas poe

Ehte ringil asuva Haapsalu Disaini poe ja Rannarootsi keskuses asuva kaupluse „Pärl” ühe omaniku Katrin Arraku sõnul on 2. septembril Solarises avatud uuel käsitööpoel „Pärl ja lõngad” läinud väga hästi.

Reportaaž: elluärganud rannakülad Kiideva ja Pusku

Kiideva küla üks alustalasid Tiiu Tomingas meenutab, et alles mõni aasta tagasi tuli Haapsallu minnes kaart taskusse pista, näitamaks, kus Kiideva küla üldse asub. „Nüüd pole seda enam vaja,” tõdeb ta.

Kiideva küla, mille maine Tominga sõnul oli täitsa null, on nüüd nagu unest virgunud Okasroosike.

Kust saab läänlane hingeabi?

Kui kurk valutab või jalg on murtud, teab iga läänlane, kuhu pöörduda: perearsti poole, traumapunkti või haigla polikliinikusse eriarsti juurde.

Kuhu aga pöörduda, kui haiget teeb hing või olmemured osutuvad raskemaks, kui inimene kanda jaksab? Lääne Elu annab ülevaate läänlastele mõeldud tasuta nõustamisteenustest.

Sport: selgusid põhikoolide parimad mitmevõistlejad ja Karuse mälumängijad alustavad 37. hooaega.

Maailma lühim sõda

Kolumnist Jaan Francklin Perlitz kirjutab, kuidas ta heade sõpradega Stockholmi kuningliku raamatukogu kohvikus arutas, milline võiks olla lühim maailmas toimunud sõda.

„Lahingud algasid kohaliku aja järgi kl 9.02 ja lõppesid 38 minutit hiljem, ühesõnaga kl 9.40,” kirjutab Perlitz maailma lühimast sõjast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
neo
10 aastat tagasi

“Ermi sõnul on ei ole tekstiilifirma igapäevase juhtimisega seotud isikud kahtluse all.“-kuidas sellest tsitaadist aru saada. Koorrektor vaatas/luges?