Lääne Elu paberleht 5. septembril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kirblas selgusid Läänemaa meistrid jalgrattakrossis. Foto: Mari Saviir
Kirblas selgusid Läänemaa meistrid jalgrattakrossis. Foto: Mari Saviir

Tasuta bussisõidu võimalikkusest linnas

Haapsalu linna ja Ridala valla juhid tegid eile maavanemale ettepaneku alustada kõnelusi, et Haapsalu kolmel linnaliinil võiks bussisõit olla tasuta. Maavanemale saadetud ettepanekus kõneldakse tasuta bussisõidust Haapsalu ja Ridala valla elanikele. Haapsalu linnapea Urmas Sukles aga leiab, et kui kaasata Läänemaa omavalitsusliitu ja teisi valdu, võiks kõne alla tulla tasuta sõit kõigile, kel on vaja linnas bussi kasutada.

Lugu saab lugeda siin.

Täiskasvanute gümnaasium kolis linna

Kuus aastat Uuemõisas tegutsenud Haapsalu täiskasvanute gümnaasium alustas uut õppeaastat Haapsalu põhikooli juures asuva õpilaskodu majas. Linnale kuuluv kool, mis kuus aastat tegutses naabervalla territooriumil riigikooli pinnal, on nüüd tagasi Haapsalu linnas. Teine õhtukooli kolimise põhjus oli selles, et kutsehariduskeskusel endal oli ruume vaja.

Haapsalus avatakse noorte innovatsioonikeskus

Täna avatakse linnavalitsuse soklikorrusel noorte innovatsioonikeskus — koht, mis ühendab ja aitab noori läänlasi, kel on tulnud mõni uuenduslik idee.

Kekkilä võtmekliendid käisid Niibi turbatööstuses

Teisipäeval külastas Kekkilä Eesti tehast Niibis 80 külalist Euroopast, Ameerikast ja Aasiast, enamik neist aianduskauba hulgifirmade inimesed, kes kauplevad oma kodumaal ka Niibi kasvuturbaga.

Tehases näidati, kuidas valmib turbast täpselt doseeritud ja timmitud kasvuturvas, mida Kekkilä võtmekliendid suurtele aianditele müüvad. Niibi tehases toodetud kasvuturvas jõuab praegu 58 riiki, sh Hiina ja Mehhikosse, rääkimata lähemaist maadest nagu Itaalia ja Hispaania.

Eestirootslased valivad kultuurinõukogu

Eestirootslased valmistuvad kultuuromavalitsuse valimisteks, olles ainus rahvusvähemus Eestis, mis oma juhtorganit – kultuurinõukogu – kolmandat korda valib.

Kirblas selgusid jalgrattakrossi meistrid

Kirblas selgusid Läänemaa meistrid jalgrattakrossis neljas vanuseklassis. N16 klassis jäi aga meistrimedal välja andmata, sest juhendi järgi vajalikku arvu võistlejaid kokku ei tulnud.

Risti mees tuli sõjaväe viievõistluses Eesti meistriks

Risti mees Lauri Tanner võitis üle 35aastaste sõjaväe viievõistluse Eesti meistritiitli Indrek Kaseoru ja Priit Naruski ees. Scoutspataljonis missioonisõdureid treeniv ja ise korduvalt Afganistanis käinud nooremveebel Tanner võitis 35aastaste ja vanemate sõjaväelaste viievõistluse esimest korda, pühendades oma võidu hiljuti hukkunud onule.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments