Kasterpalu korraldab Tartu öölaulupidu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Taasiseseisvumispäeva eelõhtul, 19. augustil kell 20 algab Tartu lauluväljakul öölaulupidu „Järjepidevus“, mille lavastab Martna teatritalunik Margus Kasterpalu.

Öölaulupeo meediajuhi Ave-Marleen Rei sõnul tähistatakse laulupeoga nii Eesti vabariigi 95. sünnipäeva kui ka 25 aasta möödumist Tartu X muusikapäevadest – hilisemate laulva revolutsiooni öölaulupidude ava-akordist – just seal kõlasid esmakordselt terviktsüklina Alo Mattiiseni viis isamaalist laulu.

Tasuta suurkontserdil astuvad üles Lenna Kuurmaa, Siiri Sisask, Peeter Volkonski, Hardi Volmer, Tõnis Mägi, Toomas Lunge, Mari Pokinen, Liisi Koikson, Ott Lepland, Riho Sibul, Rain Simmul, Jaan Sööt, Gerli Padar, Sandra Nurmsalu jpt. Ansamblitest osalevad The Sun, Ultima Thule, Pantokraator, Justament, Jäääär, Mahavok, Rosta Aknad, Singer Vinger, Jääboiler jt.

Öölaulupeole on juba registreerunud 35 koori, kokku pea 800 lauljaga. Koore, ansambleid ja lauljaid toetavad omalt poolt Big Band Tartu ning Vanemuise sümfooniaorkester.

„Seekordne kontsert on keskendunud muusikapaladele, mis sündisid või kõlasid Tartu muusikapäevadel, pälvides juba toona žürii auhindu ja publikulemmiku tiitleid ning muutudes edaspidi märgilisteks. Paljud nendest lauludest ei jäänud omasse aega, vaid on kõnekad ka praegu. Seda näitab ka see, et noorema põlvkonna lauljad, kes praegu on 25-sed, tahavad neid laule laulda ja laulavadki,“ rääkis seekordsest kavast peakorraldaja ja lavastaja Margus Kasterpalu.

Kontsert koosneb kolmest erinevast osast – „Tartu tervitab“, „Laulva revolutsiooni lapsed“ ning „Järjepidevus“. Esitamisele tulevate lugude hulgas on Alo Mattiiseni viis isamaalist laulu, aga ka palju teisi rahva südames elavaid lugusid – „Kaua sa kannatad“, „Lennelda priiks“, „Eesti lipp“, „Liivimaa pastoraal“, „Massikommunikatsioon“, „Puu on puude kõrgune“, „Eesti muld ja eesti süda“ jpt. Lauluvalikut ilmestab ekraanidele projitseeritav foto- ja filmimaterjal olulisematest 1988. aasta sündmustest. Öölaulupeolisi tervitab president Toomas Hendrik Ilves.

Rahva sissepääs Tartu lauluväljakule algab kl 18.30 kõikidest väravatest. Kohapeal on korraldatud toitlustamine. Öölaulupeo publikualal alkoholi ei müüda, kerge alkohol on saadaval publikuala vahetus läheduses vastavalt tähistatud ja videoekraaniga varustatud alal.

Öölaulupeo korraldab SA Eesti Teatri Festival eesotsas Margus Kasterpaluga, kes lavastas viis aastat tagasi ka öölaulupeo Märkamisaeg.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments