Rooslepa kabelist varastati hõbeesemeid

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Varastatud veinikann. Foto: Göte Brunberg
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

Esmaspäeva, 22. juuli öösel, ajavahemikul 01.20 – 01.45 murti sisse Noarootsis asuvasse Rooslepa kabelisse. Vallale kuuluvasse kabelisse siseneti lõhutud akna kaudu.

Murdvargad lõhkusid kabelis vitriini, kus oli kirikuesemete näitus ning varastasid vitriinis olnud esemed.

Esemed saabusid Rooslepa kabelisse 7.juulil Rootsist, kus need olid olnud hoiul 1944.aastast alates.

Varastati armulauakarikas, neli küünlajalga (üks neist altarilt), pateen, kaks oblaatkarpi, veinikarikas, veinikann, käsikann, karikas, kolm küünlarasva püüdjat ja karikakate.

Varastatud hõbeesemete hõbeda hinnaks arvestatud ca 30 000 rootsi krooni. See on ainult metalli hind. Esemete lõpliku väärtust ei oska praegu veel rahasse panna, selle selgitamisega tegelevad spetsialistid.

Kabelisse oli kavas lähiajal paigaldada turvakaamera. Kabelis oli valvesignalisatsioon.

Juhtumit uurib edasi politsei.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
girls leather sandals
10 aastat tagasi

Thanks again for the blog article.Really thank you! Really Cool.

server enclosure
10 aastat tagasi

I really enjoy the article post.Thanks Again. Fantastic.

Health care insurance
10 aastat tagasi

A big thank you for your article.Thanks Again. Really Cool.

make money online
10 aastat tagasi

Very good article. Fantastic.

Arvamus
10 aastat tagasi

Isegi kindlustust ei suudetud veel teha, turvafirmaga lepingu sõlmimisest rääkimata.. Ebanormaalne, vara võetakse vastu ja absoluutselt ei mõelda edasi.. Vallavanema jutt, et oli plaanis paigaldada valvekaamerad.. täielik jama, sellised asjad oleks tulnud ennem ära teha. Sellist vallavanemat nv ei vaja, astugu tagasi!!!

andrus
10 aastat tagasi
Reply to  Arvamus

vanasõna ütleb, mis kergelt tulnud , see ka kergelt läinud

Jass
10 aastat tagasi

to jaanus, mida su enda terve mõistus teeb, et sellist pläma ajad?
Kas peaks paranoiliseks muutuma ja asjad 100 luku taha panema? Need varad toodi ning pandi välja vaatamiseks heas usus. Ei ole see vallavanema süü, et igasugu süüdimatuid idikaid ilmas elab ja kas sa arvad, et sinu pakutud vallavanem istub öö otsa kabelis ja valvab?

jaanus
10 aastat tagasi

Mida terve mõistus teeb. Jakil õigus, see ju puhas reklaam. Vargad on eestlased, kes vaatavad Eesti kanaleid, muu rahvus ju meie kanaleid ei vaata, ka siin elavad teised rahvad. Me oleme ikka muu maailma silmis taas näitamas seda, et ei oska oma vabadust hinnata. On ju vabadus see, kui teine riik annab tagasi, usaldab, väärt vara. Mida aga meie teeme? Mida ikka 50 aastat meiega teinud on. Arvan, et rootslased ei aja noarootslastega enam mingit asja, vallavanem astugu kohe tagasi ja Aivar Kroon kohe sügisel uuesti kandideerima. Minul on küll pisar simas, 370 aastat vana karikas, issand, issand

Lembitu Tarang
10 aastat tagasi

Püha lihtsameelsus! Jätta hindamatu väärtusega ajaloolised hõbe- ja kuldesemed inimtühja kohta enam kui kahtlase turbevõimega virtuaalse valve alla (hauakaevaja mobiilil põhinev valve).Sellel mobiilil võib aku tühjaks saada, ühtki inimest ei saa kohustada isiklikku mobiili 24 tundi taskus kandma, magades ei pruugi seda kuulda, veel mitu põhjust võib leida kõige halvemateni välja. Kui asjad siia toonud rootslased olid nii lihtsameelsed, siis meiepoolsed vastuvõtjad Noarootsi valles (kogudust seal ju pole), oleksid pidanud rohkem tarkust ilmutama meie olude tundmisel. Tahaks küll juures olla rootslaste ja vallaametnike järgmisel kohtumisel ja näha nende nägusid ning kuulata seda õigustamist.

jak
10 aastat tagasi

Kohe kui telekas seda nägin mõtlesin, et miks on vaja seda reklaamida, muidugi on see uudis, aga…See oli ju aja küsimus, millal pahad inimesed seda noolima lähevad. Nüüd jääb ainult lootus, et Eesti politsei veidi rohkem tööd teeks….