Läänemaal püsib endiselt suur tuleoht

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Sinine – tuleohtu ei ole (tuleohu indeks 0–100), roheline – tuleoht on väike (101–400), helekollane – keskmine tuleoht (401–3000), oranž – suur tuleoht (3001–7000). Kaart: Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituut
Sinine – tuleohtu ei ole (tuleohu indeks 0–100), roheline – tuleoht on väike (101–400), helekollane – keskmine tuleoht (401–3000), oranž – suur tuleoht (3001–7000). Kaart: Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituut

Kui veel mõni päev tagasi oli peaaegu üle Eesti metsades tuleoht suur ja Võrumaal koguni äärmiselt suur, siis praeguseks on olukord paranenud. Läänemaal tuleoht aga püsib.

“Äärmiselt suur tuleoht on lõppenud, aga suur tuleoht püsib veel kohati Viljandi-, Rapla-, Järva- ja Läänemaal,” ütles ilmateenistuse sünoptik Helve Meitern täna Postimehele. Tema hinnangul väheneb oht vihma tõttu tõenäoliselt veelgi.

Samas märkis sünoptik, et suuremad sajuhulgad jäävad Ida-Eestisse, mistõttu Lääne- ja Raplamaal jääb tuleoht püsima ka pärast vihmasadusid.

Nädalavahetus tuleb prognoosi kohaselt jahe ja hoovihmane, ilm läheb eriti tuuliseks ja sajuseks esmaspäeval, kuid pärast seda hakkab vähehaaval paranema.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments