Läänemaa kaunimad kodud on Vormsis, Lihulas ja Nõval

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Heakorrastatud krundiga korruselamu Haapsalus Metsa 71 kandideerib Eesti kauneima korrusmaja tiitlile. Foto: EKKÜ maakondlik komisjon
Heakorrastatud krundiga korruselamu Haapsalus Metsa 71 kandideerib Eesti kauneima korrusmaja tiitlile. Foto: EKKÜ maakondlik komisjon

Konkursi “Eesti kaunis kodu” Läänemaa komisjon tunnistas tänavusteks laureaatideks perekond Lija ja Üllar Rosenbladi kodu Vormsis, perekond Tõnu ja Zoja Vipre kodu Lihulas, Maire ja Avo Koppelmaa kodu Vaisi külas Nõval ja Maarika Värava suvekodu samuti Nõval Rannakülas, teatas maavalitsuse pressiesindaja Maris Saar.

Lisaks tegi komisjon ettepaneku valida Eesti kauneimaks kortermajaks 2013 Haapsalus Metsa tänaval asuv heakorrastatud krundiga korruselamu, mis on ehitatud 1972. aastal ning Kredexi toel renoveeritud 2012.

Kodude puhul hinnati hoonete korrasolekut, krundi haljastuse lahendust, väikevormide sobivust ja üldist esteetikat.

Kodu asukoht võib seada haljastamisvõimalustele teatud piire. “Näiteks Nõval männimetsas asuvas kaunis kodus, kus pinnas on liivane, on nii muru rajamiseks kui mis tahes muude taimede kasvatamiseks tulnud kogu vajaminev muld pererahval kohale vedada ja kodu kaunistamiseks tublisti vaeva näha, Lihula vallas Sirje ja ja Jaan Mikkuse kenas Jõe talus aga tuleb igal aastal vähemalt korra arvestada krundi üleujutusega,” kommenteeris Eesti kodukaunistamise ühenduse Läänemaa piirkonna esindaja Kristel Jupits.

Tänavu jäid komisjonile meelde veel Kalev Ojapi ja Rahel Võsu kodu Lihula vallas Kirikukülas, perekond Tüüri kodu Hanila vallas Äila külas, Vilma ja Aivar Pajuste kodu Nõva vallas Nõva külas ning Silvi Luuri ja Andres Roosimägi kodu Kullamaa vallas Silla külas. Avalikest objektidest jätsid hea mulje Hanila vallas Pivarootsis asuv lastekaitseliidu laager ja Penijõe mõis.

Eesti kodukaunistamise ühendus (EKKÜ) korraldab konkurssi “Kaunis kodu” alates 1999. aastast. Kõik maakonnad ja neli suuremast linna (Narva, Pärnu, Tallinn ja Tartu) esitavad igal aastal juunis EKKÜ-le neli parimat kodu, keda vabariigi president tunnustab augustis Eesti taasiseseisvumispäeva paiku.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments