Politsei karistab pühadel karmimalt

Madiken

madiken@le.ee

Tänavused jaanipühad on Haapsalu politseijaoskonnale tavapärasest veelgi töisemad, sest Haapsalus toimub võidupüha paraad.

Nädalavahetuse on väljas kõik Haapsalu politseijaoskonna patrullid, karistuse määramiseks tegutsemisvalmis on ka kohtunikud, ütles Haapsalu politseijuht Margus Kaldma.

Eriti hoolsalt jälgitakse autojuhte — roolijoodikuid ja kiiruseületajaid.

Korrakaitsepolitsei juht Tarmo Miilits on öelnud, et aresti võib määrata juhile, kelle joove jääb vahemikku 0,5–1,5 promilli, ning seda pühade ajal ka rakendatakse.

„Kui on varasemad rikkumised ees, siis on asi mustvalge — arestikambrisse,” sõnas politseijuht Kaldma.

Kindlat valupunkti või nö. „roolijoodikute teed” Lääne maakonna maanteedel Kaldma sõnul polegi, õnnetused juhtuvad suhteliselt kaootiliselt ja seega püüab politsei katta ühtlaselt terve maakonna.

Maanteede katmisel tehakse koostööd Põhja prefektuuri ja teiste Lääne prefektuuri politseijaoskondade, eriti Pärnu ja saartega.

„Suhteliselt suur võimalus on vahele jääda. Võid sattuda üldisesse puhumisreidi, kus kõik pannakse puhuma. Pigem veendu, et oled täielikult kainenenud ja väljapuhanud,” manitses Kaldma.

Kontroll on karm eilsest esmaspäevani.

Tavapärasest teravama silmaga jälgib politsei nädalavahetusel alaealiste tegevust.

Kui muul ajal on kuni 16aastastel lastekaitseseaduse järgi õigus üksi väljas olla südaööni, siis jaanilaupäeval on kauem, lisas Kaldma.

„Probleem on alkohol tervikuna, võib inimesel mõistuse peast võtta,” nentis Kaldma. „Unustatakse end kuskile magama, minnakse riidu või rikub ülemeelik laul ja lärm teiste meeleolu.”

Politsei suurima tähelepanu saab maakonna jaanituledest Haapsalu jaanituli täna õhtul linnuses, sest sinna on oodata enim rahvast.

Väiksemate külakogukondade ja oma perega jaanipidu pidajatega Kaldma sõnul tavaliselt probleeme pole.

Mullu sai Lääne prefektuur jaanipühadel 41 väljakutset, koostati 24 väärteoprotokolli ning arestimajja jõudis ja kriminaalkaristuse sai üks roolijoodik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
roolijoodik
10 aastat tagasi

Soovitan kõigile napsi ja rallimeestele Lihula kanti jaani pidama sõita, sest seal pole ühtegi prügi. Ise panen ka sinna udjama. Pärast Parilat võib juba õleepudelil korgi maha klõpsata ja rahulikult autoroolis õllekest kulistada.

roolijoodikule
10 aastat tagasi
Reply to  roolijoodik

Ära parem soovita,eile küll olid Lihulas liikvel

kiiduväärt
10 aastat tagasi

Jõudu politseinikele, oleks teid teedel ainult rohkem! Jõuaks siis ehk rohkem liiklejaid elusalt koju.

näriline
10 aastat tagasi

Tore, kui joobes juhte vähem oleks või veel parem, kõik kaine peaga sõidaksid,….ainult, et arvestades võimalike vahelejääjate hulka, kas arestimaja neid kõiki ka ära mahutab 🙂