Politsei kasutas liiklushuligaani peatamiseks relva

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Linnamäelt algas ööl vastu tänast ohtlik tagaajamine, mis lõppes õnnelikult. Foto Arvo Tarmula
Linnamäelt algas ööl vastu tänast ohtlik tagaajamine, mis lõppes õnnelikult. Foto Arvo Tarmula

Läänemaal tuli politseil liiklushuligaani tabamiseks kasutada teenistusrelva. Huligaan taltus aga alles siis, kui autol bensiinipaak tühjaks sai.

11. juunil kella 23 paiku jäi Oru vallas Linnamäel politseipatrullile silma Opel, mis tundus avariiline ja mille sõidustiil tundus kahtlane, teatas politsei pressiesindaja Kristi Kais. Politseipatrull otsustas sõiduautot ja selles viibivaid isikuid kontrollida.

Kui politsei autole järgnes ja peatumismärguande andis, hakkas Keila poole suunduv auto järsult kiirendama ning püüdis eest ära sõita. Seejuures juht kord kiirendas, siis jälle pidurdas järsult ja kaldus pidevalt vastassuunda. Kiirendamise ajal ulatus sõidukiirus kuni 140 kilomeetrini tunnis.

Politseipatrull püüdis eest ära sõitvast sõidukist mööduda, et tema edasist teekonda takistada, kuid auto üritas hoopis politseisõidukit teelt välja suruda. Kuna oli näha, et rahumeelselt sõiduk seisma jääda ei kavatse ning on ohtlik teistele liiklejatele, võttis politseinik vastu otsuse kasutada auto sundpeatamiseks teenistusrelva. Patrullpolitseinik lasi teenistusrelvast põgeneva auto rehvi suunas, kuid vaatamata velje tabamisele jätkas juht kiirendamist. Lõpuks õnnestus siiski politseibussil autost mööduda ja blokeerida rikkuja edasisõit. Nagu hiljem selgus, siis autot juhtinud mehe sõnul jäi ta seisma ainult seetõttu, et kütus sai otsa.

Juhi kontrollimisel selgus, et roolis oli 20aastane mees, kel puudus juhtimisõigus ning ta oli tarvitanud alkoholi. Sõiduautol puudus nii liikluskindlustus kui ka tehniline ülevaatus.

Haapsalu politseijaoskonna juhi Margus Kaldma sõnul on hirmutav, et inimeste õigusrikkumisi ei peata enam isegi relvast tehtud lasud. „Juhtida autot selleks vastavat õigust omamata, olla roolis ebakaines olekus, põgeneda politsei eest, jätkata sõitu katkise veljega ja tagatipuks ignoreerida laske relvast,“ loetleb Kaldma mehe „vägitegusid“. Kaldma väljendas mõistmatust, kuhu on jäänud noorte meeste adekvaatne mõtlemine, alalhoiuinstinkt ning soov elada oma elu täisväärtuslikult.

Noormehele, kel on juba kehtiv karistus juhtimisõiguseta sõidu eest, määras Pärnu maakohtu Haapsalu kohtumaja seekord 25päevase aresti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Need olid
10 aastat tagasi

Alvar Must ja Mike Soosaar.

Konrad
10 aastat tagasi

Et siis saadi kätte tänu sellele, et bensiin otsa sai. Politsei poleks ilmselt kätte saanudki. Pole ka ime, kui haapsalu politseis juba enamus naisi, keda ükski pätt ei karda. Vedas ka see, et keegi sel kitsal teel vastu ei tulnud. Muidu oleks laibarida olnud. Kahju ka, et too kaak mõnda puud ei leidnud, kuhu oma lo.lli elu ära kaotada.

See pole karistus,vaid
10 aastat tagasi

…. ausate liiklejate mõnitamine. Mida meie kohtud tihti harrastavad. Tina taga-aknasse! Mul on kahju politsenikest,kelle tööd meie kohtud ei hinda….

lapsevanem
10 aastat tagasi

Täitsa õudne! See on ju ilmselge mõrvakatse teiste liiklejate suhtes.

kas
10 aastat tagasi

meil on surmanuhtlus taastatud, et politseinik võib joobes roolijoodiku suhtes relva kasutada. pole vähe juhuseid, kus tagaaetav on selle aktsiooni puhul kuuli rikosetist tapetud või muul viisil lõpuks surma saanud

mine sa ka!
10 aastat tagasi
Reply to  kas

Aga jäägu siis seisma! Selline surmakutsar maanteel tulebki kõiki vahendeid kasutades rajalt maha võtta.

no siis
10 aastat tagasi
Reply to  mine sa ka!

võiks ju kohe bazukat kasutada

viira
10 aastat tagasi
Reply to  kas

Aga teda paluti punase vilkuriga peatuda! Edasine on loomulik käik

inimene!
10 aastat tagasi
Reply to  viira

tegelt ei olnud punane vilkur vaid sinine!

isik
10 aastat tagasi

mis selle 20a noormehe nimi on?