Politseisündmused terves Eestis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ööpäeva jooksul registreeriti politsei- ja piirivalveametis 88 avaldust ja teadet kuritegudest, sealhulgas 2 röövimist, 52 varavastast kuritegu, neist 41 vargust (8 eluruumidest, 6 sõidukitest), 3 sõidukivargust või omavolilist kasutamist.

Registreeriti 8 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus 1 ja sai vigastada 20 inimest. Joobes juhtide süül toimus 2 inimvigastustega liiklusõnnetust.

Tabati 14 alkoholijoobes sõidukijuhti, tuvastati 4 narkootikumide omamise või tarbimise juhtu. Registreeriti 263 väärtegu. Piirilt saadeti tagasi 3 välismaalast, tuvastati 1 ebaseaduslikult riigis viibinud välismaalane, 2 riigipiiri ebaseaduslikku ületamist (peeti kinni 3 isikut), tuvastati 3 piirirežiimi rikkumist.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehalised väärkohtlemised
25. mail hilisõhtul tungiti Nõva vallas Nõva külas mere ääres kallale 21-, 20- ja 22-aastasele mehele.

6. juunil kella 23.25 paiku löödi Risti vallas Piirsalu külas korteris 45-aastast meest ja 44-aastast naist.

Vargus
Ajavahemikul 24. mai kuni 2. juuni tungiti Oru vallas Soolu külas talu abihoonesse ja varastati traktorilt aku, käivitus juhtmed ning. Kahju on 211 eurot.

Omastamine
5. juunil kella 17.05 paiku varastati Ridala vallas Uuemõisa külas Rannarootsi teel kaupluses rahakott sularaha ja isiklike dokumentidega. Kahju on 94 eurot.

Hiiumaa

Vargus
Ajavahemikul 14. mai kuni 4. juuni tungiti Kärdlas Sadama tänaval majja ja varastati alkoholi. Kahju on 71 eurot.

Järvamaa

Vargused
5. juunil kella 18 ja 20 vahel varastati Paides Ristiku tänaval trepikojast jalgratas. Kahju on 200 eurot.

Ajavahemikul 5.–6. juuni tungiti Albu vallas Orgmetsa külas majja ning varastati erinevaid tööriistu. Kahju on selgitamisel.

Pärnumaa

Vargus
Ajavahemikul 5.–6. juuni varastati Pärnus Mai tänaval kortermaja keldrist jalgratas. Kahju on 493 eurot.

Raplamaa

Vargused
Ajavahemikul 5.–6. juuni tungiti Raplas Taara tänaval kioskisse ja varastati tubakatooteid. Kahju on 35 eurot.

6. juunil kella 1.20 paiku tungiti Rapla vallas Seli külas tallu ja varastati isiklikke dokumente ning erinevaid esemeid. Kahju on selgitamisel.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Röövimine
6. juunil kella 21 paiku teatati politseile, et Vasara tänaval rebiti 21-aastase naise kaelast kuldkett väärtusega 270 eurot.

Kehalised väärkohtlemised
6. juunil kella 2.20 ajal sai politsei teate, et Järve tänava korteris tungiti kallale 52-aastasele mehele.

6. juunil kella 21.15 ajal teatati politseile, et Mustamäe tee korteris tungiti kallale 54-aastasele mehele.

Vargus
Ööl vastu 6. juunit varastati Mustamäe teel asuvast töökojast kaks õlikogujat koos õliga. Kahju kokku 1088 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised
6. juunil kella 18.30 ajal teatati politseile, et Saku vallas Kanama küla talus tungiti kallale 39-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 38-aastane mees.

6. juunil kella 21.50 paiku teatati politseile, et Keila vallas Kloogal tungiti kallale 54-aastasele mehele. Asjaolude selgitamiseks toimetati politseijaoskonda 27-aastane naine.

6. juunil kella 22.20 paiku teatati politseile, et Jõelähtme valla Jõesuu küla talus tungiti kallale 61-aastasele mehele.

7. juunil kella 1.55 paiku teatati politseile, et Nissi vallas Riisipere alevikus löödi terariistaga 24-aastast meest.

Vargus
6. juunil teatati politseile, et Harku aleviku maja keldrist on varastatud autorattad, tungraud ja muid esemeid. Esialgne kahjusumma 815 eurot.


LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargused
1. juunil varastati Tartu–Jõgeva Tabivere ja Pikkjärve vahelisel lõigul liinibussist mobiiltelefon LG P760 Optimus L9 White. Kahju on 264 eurot.

2. juunil varastati Põltsamaal Pajusi maantee juurest sinise raamiga jalgratas Minerva Fresh. Kahju on 179 eurot.

Tartumaa

Vargus
4. juunil varastati Rannu vallas Tamme külas Tamme–Poldri kanalis seisva paadi küljest hõbedase kattega mootor Honda 15 HJ. Kahju on 2000 eurot.

Valgamaa

Vargused
Ajavahemikul 4. juuni kuni 5. juuni murti sisse Puka alevikus Valga maanteel maja kõrvalhoonesse. Varastati kaks rulli pakendatud aiavõrku. Kahju on selgitamisel.

Ööl vastu 6. juunit murti Karula külas sisse garaaži ning varastati kolm mootorratast: Suzuki RM 85, Aprilia 125 ja Aprilia 50. Kahju on 3550 eurot.

Viljandimaa

Vargus
6. juunil murti sisse Pilistvere külas Kõo vallas kauplusesse ning varastati alkoholi. Kahju on selgitamisel.

Võrumaa

Omavoliline kasutamine
7. juuni varahommikul võeti Lasva vallas Otsa külas omavoliliselt kasutamiseks sõiduauto Audi ning sõideti sellega Võrru, kus politseipatrull pidas autot juhtinud isiku kinni, kõrvaldas juhtimiselt ning tuvastas alkoholi tarvitamise.


IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargused
4. juunil tungiti Vinni vallas Palasi külas elumajja ja varastati 25-liitrine plastikkanister koos diislikütusega, juukselõikusaparaat, elektriline massaažiaparaat ning teisi esemeid. Kahju on 152 eurot.

Ööl vastu 6. juunit varastati Tapal Ambla maanteel kaks jalgratast. Kahju on 300 eurot.

Ööl vastu 6. juunit lõhuti Vinnis Ülase tänaval sõiduautol Kia juhipoolne aknaklaas ning varastati makk-raadiolt esipaneel väärtusega 100 eurot.

Ida-Virumaa

Röövimine
6. juunil lükkas seni tundmatu inimene 77-aastase naise Narvas Gerassimovi tänaval pikali ja röövis ta käest koti. Kahju on 138 eurot.

Vargused
Ajavahemikul 3.–5. juuni varastati Kohtla-Järve Pärna tänaval lasteaia aiamajakesest lastejalgratas. Kahju on 128 eurot.

Ajavahemikul 5.–6. juuni varastati Narvas Kerese tänaval parklast motoroller CPI OLiver registrimärgiga 18ZC. Kahju on 685 eurot.

5. juuni öösel varastati Narvas Raja tänaval ekskavaatorilt kopahammas. Esialgne kahju on 3000 eurot.

6. juunil tungiti Toilas Pikal tänaval eramajja, kust varastati erinevaid tööriistu, murutrimmer, lumekoristusmasin ja televiisor. Kahju on 2375 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments